Nieuws

Samen Sterk Wonen Oost: gemeenschappelijke ruimte

11 juni, 2019

Het Yske-Walther fonds heeft laten weten weer €5.000 te schenken HVO-Querido. De donatie gebruiken we om een gemeenschappelijke ruimte te realiseren in het nieuwe project Samen Sterk Wonen in Oost. Het is buitengewoon plezierig te weten dat onze organisatie zich al meerdere jaren gesteund weet door dit fonds.

In november 2019 wordt in de Indische buurt, in Amsterdam Oost, een appartementencomplex opgeleverd door woningcorporatie De Alliantie. In dit complex krijgen 18 cliënten van HVO-Querido de kans om zelfstandig te wonen in community verband. Onze cliënten huren een zelfstandige woning, met eigen sanitair en keuken. Waar het nog aan ontbreekt is een gemeenschappelijk ruimte. Een plek waar bewoners elkaar en begeleiders kunnen ontmoeten en samen activiteiten ontplooien. Deze ruimte komt er, mede door de donatie van Yske-Walther fonds.

Gemeenschap

De focus in het wooncomplex ligt op talenten, eigen regie, het opbouwen van een (sociaal) netwerk en verbinding met de wijk. Bijzonder is dat de bewoners waar nodig actief gesteund worden door betrokken naasten. Wonen in deze community is iets waar bewoners bewust voor kiezen. Door de nabijheid van andere cliënten én reguliere huurders, de verbeterde woonomstandigheden en de ambulante begeleiding werkt HVO-Querido op nieuwe manieren aan het herstel. Het woonproject in Oost is een zusje van het onlangs opgeleverde complex in Amsterdam-West, aan de Borgerstraat.

Deel dit bericht:

Meer lezen?

Bekijk dan al onze berichten.