Nieuws

Rustige start winteropvang

18 november, 2019

De eerste twee nachten van de winteropvang aan de Transformatorweg 6 in Westpoort zijn rustig verlopen. De eerste nacht waren er ruim vijftig gasten die aanklopten voor onderdak, de tweede nacht werden er 65 mensen opgevangen.

De winteropvang wordt, zoals al vele jaren achtereen in Amsterdam, gezamenlijk uitgevoerd door het Leger des Heils en HVO-Querido.
Het team van de winteropvang begon dit jaar twee weken eerder dan gepland, omdat de vier grote steden op 16 november de winterkouderegeling van start lieten gaan. Het gaat hierbij niet alleen om de feitelijke temperatuur, maar ook om de zogeheten gevoelstemperatuur die bij wind aanzienlijk kan dalen.

Stapelbed winteropvang Transformatorweg

Nu weer dicht

De winteropvang is vanaf vandaag weer gesloten en gaat ongeacht de weersomstandigheden in ieder geval op 1 december weer open. Mocht het voor die tijd koud worden dan kan de GGD opnieuw de winterkouderegeling in laten gaan. In dat geval gaat de opvang al eerder open.

Winteropvang Transformatorweg, slaapzaal

Lief

‘Alles is goed gegaan bij de winteropvang dit weekend,’ aldus zorgcoördinator Kevin Koenen. ‘Er was geen gedoe, iedereen was mooi op tijd. Het is nu allemaal behoorlijk lief. Met deze aantallen gasten hebben we veel tweepersoonskamers te verheven, met een eigen wc en douche, dat vinden mensen fijn. Als het straks drukker wordt, dan komen mensen ook op zaal te liggen, dat is anders.
Voor ons was het ook een soort generale repetitie, het pand is nog niet helemaal af. Zo kwamen we lichtschakelaars tegen met een sensor. Als je kamergenoot dan binnenkomt, gaat al het licht aan. Dat soort dingen kunnen we nu mooi op tijd aanpassen. Het leek even een uitdaging om dit weekend onverwachts medewerkers op te trommelen. Maar we hebben een hele trouwe ploeg mensen waar we op kunnen bouwen, dus dat bleek geen enkel probleem.’

Deel dit bericht:

Meer lezen?

Bekijk dan al onze berichten.