Verhalen

Ricciotti Ensemble bij De Aak

Tags: aak | muziek
20 augustus, 2018

Het Ricciotti Ensemble bracht gisteren een gevarieerd repertoire te gehore bij De Aak, de voorziening van HVO-Querido voor cliënten met een meervoudige kwetsbaarheid en een medische zorgvraag.

​Van Bach tot Motörhead (een arrangement van Ace of Spades dat Lemmy spontaan had doen headbangen), van de Andrew Sisters tot Rameau, reggae, Cubaanse muziek en nog veel meer. En dat alles in de authentieke eigen klankkleur van het Ricciotti Ensemble.
Het was een bijzonder gezicht in de eetzaal van De Aak. De plaats waar normaal gesproken tafeltjes staan en waar bewoners een kopje koffie drinken, was nu ingenomen door een orkest. Geen strijkje, maar een volledig symfonieorkest. Meer dan veertig muzikanten met violen, cello’s, bassen, hout- en koperblazers, slagwerk, piano, alles erop en eraan.

Het Ricciotti Ensemble bij De Aak

Het Ricciotti Ensemble bij De Aak

Toegankelijk

Aanvankelijk zou het orkest in de binnentuin spelen, maar vanwege een lichte miezerigheid was het optreden naar binnen verplaatst. Er was hilariteit alom toen de dirigent plotseling wegliep. Maar een dame uit het publiek, een buurvrouw van De Aak, nam zijn plaats in en bleek een natuurtalent. De bewoners van de voorziening en vooral veel buurtbewoners hebben genoten van het optreden.
​Het Ricciotti Ensemble wil voor iedereen live symfonische muziek ten gehore brengen, juist op plaatsen waar dat doorgaans niet te horen is. Dat is gisteren uitstekend gelukt bij De Aak.

Deel dit verhaal:

Meer lezen?

Bekijk dan al onze verhalen.