Verhalen

Radio Bed Bad Brood

07 juni, 2019

Een serie interviews van Radio de Verbinding met ongedocumenteerde bewoners van HVO-Querido. Vluchtelingen met hun eigen geschiedenis, aangrijpende verhalen die je raken. Wie zijn de mensen die we opvangen? Waar komen ze vandaan en wat hebben ze meegemaakt? Waarom zitten ze in de opvang?


Ongedocumenteerde vluchtelingen, vaak afgewezen in hun asielprocedure. Wanneer zij met nieuwe feiten komen, kunnen ze het nog eens procederen. Ook de Immigratie- en Naturalisatiedienst blijft regelmatig lang door procederen. Daarom duurt het vaak zo lang en zitten de cliënten ook lang in onze opvang.

De mens achter de cliënt

Toplex

We zijn benieuwd naar de mens achter de cliënt, zijn verhaal, zijn geschiedenis. Daarmee krijgen we een beeld van de huidige leefsituatie van ongedocumenteerden in Amsterdam. We interviewen hiervoor cliënten uit Oeganda, Georgië, Irak, Ivoorkust en Nigeria.
Vandaag een interview met Toplex Makanga, jaren geleden gevlucht uit Uganda. Hij was een activist die opkomt voor de gay community in zijn land en dit kwam hem duur te staan. Een schrijnend verhaal aangevuld met prachtige muziek.

Kijk hier om deze aflevering van Radio De Verbinding te beluisteren.

Luisteren

In Radio De Verbinding gaan Hishaam Eldewieh en Carlos Tilburg, radiomakers en hulpverleners, met verschillende gasten op zoek naar hun verhalen en de muzikale identiteit van de stad.

Deel dit verhaal:

Meer lezen?

Bekijk dan al onze verhalen.