Verhalen

Radio Bed Bad Brood (4)

05 juli, 2019

Het is waarschijnlijk een van de moeilijkste beslissingen in iemands leven, je geboortegrond achter je laten, op zoek naar een beter perspectief. Wereldwijd zijn meer dan 68 miljoen mensen op de vlucht, van hen hebben ruim 21 miljoen hun land verlaten.

Paul Isaac verliet eind jaren ‘80 Nigeria. Hij deserteerde van de militaire academie om onder het strenge regime uit te komen. Hij vluchtte naar Europa, het beloofde continent. De geïdealiseerde verwachting werd niet bewaarheid. Paul kwam in Napels terecht, het Afrika van Europa, zoals hij het noemt. Het is overleven in de illegaliteit, maar Italië bood ruimte voor een bestaan in de schaduweconomie. Het lukte Paul vrij aardig om zijn eigen boontjes te doppen. De liefde trok hem naar Nederland en de liefde houdt hem hier. Hij wil zijn achttienjarige dochter Destiny de komende jaren zijn wijsheid meegeven. Dat is wat hij hier nog wil, een goede vader zijn. Daarna terug naar Nigeria, wie weet.

Kijk hier om deze aflevering van Radio De Verbinding te beluisteren.

Paul Isaac

Luisteren

In Radio De Verbinding gaan Hishaam Eldewieh en Carlos Tilburg, radiomakers en hulpverleners, met verschillende gasten op zoek naar hun verhalen en de muzikale identiteit van de stad.

Deel dit verhaal:

Meer lezen?

Bekijk dan al onze verhalen.