Verhalen

Radio Bed Bad Brood (3)

21 juni, 2019

Deel drie van Radio Bed Bad Brood over ongedocumenteerden, met vandaag live muziek van onze Ivoriaanse gast Cyriaque Kounenou. Samen met twee gitaristen, Carlos uit Congo en Paul uit Nigeria, speelt hij zijn eigen nummers. Liedjes die ook te horen waren op de radio in Ivoorkust. Tot zijn protestsong Criminal over de corrupte regering in Ivoorkust over de ether ging. Een kantelpunt in zijn leven, de regering wilde hem oppakken, hij moest halsoverkop zijn land ontvluchten.

In 2012 was hij onderdeel van het protestkamp dat werd opgezet in Osdorp, toen ongedocumenteerden geen plek meer hadden om te slapen. Vanaf 2019 woont hij in de bed, bad en broodopvang van HVO-Querido. Cyriaque vertelt en zingt met prachtige uitdrukkingen: ‘Er is altijd iemand die van je houdt, ook als er iemand niet van je houdt. Er houden altijd mensen van je, ook al mensen niet van je houden.’

Kijk hier om deze aflevering van Radio De Verbinding te beluisteren.

Cyriaque Kounenou

Luisteren

In Radio De Verbinding gaan Hishaam Eldewieh en Carlos Tilburg, radiomakers en hulpverleners, met verschillende gasten op zoek naar hun verhalen en de muzikale identiteit van de stad.

Deel dit verhaal:

Meer lezen?

Bekijk dan al onze verhalen.