Nieuws

Prachtige angst

30 augustus, 2019

Je bent er zo, bij het Beautiful Distress House in Amsterdam Noord, en het is de moeite waard. Je neemt de pont naar de NDSM-werf, je stapt uit en loopt zo’n 50 meter naar rechts en dan ben je al bij de expositie MODEL 2050 | Privacy & Psychiatry in the Future.
Deze tentoonstelling is gisteren geopend en is nog tot 15 september gratis te bezoeken. Het uitgangspunt is hoe privé onze geestelijke gezondheid in de toekomst nog is. De exposerende kunstenaars zijn deelnemers aan de Summer School van Het Vijfde Seizoen. Twee van deze kunstenaars zijn cliënten van HVO-Querido: Rik de Heus en Lucia Kooiman. Bij de deelname aan deze kunstmanifestatie zijn zij ondersteund door Wendie Hoenders, niet alleen persoonlijk begeleider bij Discus, maar ook docent beeldende vorming en beeldend kunstenaar.

Schilderij (detail) van Rik de Heus en Nina Pen

Schilderij (detail) van Rik de Heus en Nina Pen

Samenwerking van kunstenaars

Lucia Kooiman maakte eerder het boek ‘Hier serveert men de werkelijkheid’ met persoonlijke foto’s van haar kamers en separeercellen in een lange reeks GGZ-klinieken. Op de tentoonstelling toont Lucia een onheilspellende medische installatie met de geestige tekst: Electroshock, try it, you’ll feel much better after!
Rik de Heus is een schilder. Hij toont twee expressieve werken vol beweging kleur, waarin alles met alles is verbonden. Voor een van deze schilderijen werkte Rik samen met de kunstenaar en modeontwerper Nina Pen. Hoe deze samenwerking is verlopen en wat hem daarbij inspireerde, daarover vertelt Rik binnenkort meer.
Het Beautiful Distress House, gaat dat zien!

Deel dit bericht:

Meer lezen?

Bekijk dan al onze berichten.