Nieuws

Unis sous un parapluie rouge

14 oktober, 2019

Van 14 t/m 18 oktober hangt de fototentoonstelling United Under a Red Umbrella in de centrale hal van het Europese Parlement in Brussel. Onze collega’s van P&292 zijn bij de presentatie aanwezig en doen mee aan de discussie.

United Under a Red Umbrella is een indrukwekkende serie foto’s gemaakt door Mariska Majoor en haar dochter Robin Haurissa. Hiermee vragen zij aandacht voor de werkomstandigheden, de rechten, het stigma en de toekomstdromen van sekswerkers uit dertien verschillende landen. United Under a Red Umbrella, waarvan ook een fotoboek is verschenen, is eerder in Amsterdam gepresenteerd. Hierbij is het eerste exemplaar aan burgemeester Femke Halsema overhandigd.

Discussie

De expositie in Brussel wordt op 14 oktober geopend met een persconferentie door Sophie in ’t Veld, Europarlementariër namens D66. Zij sprak ook bij de lancering van United Under a Red Umbrella in Amsterdam. Zij beloofde toen om de fototentoonstelling en vooral het thema naar Europa te brengen.
Deze belofte doet zij nu gestand, want naar aanleiding van deze expositie organiseren Sophie in ’t Veld en haar team op 15 oktober een internationale meeting en een discussie over de rechten en levensomstandigheden van sekswerkers.

Aanwezig

Bij deze presentatie en discussie zijn ook collega’s van HVO-Querido aanwezig, onder meer Petra Bakker en Heleen van Driessen van ons P&G 292, het centrum voor prostitutie en gezondheid waarin we samenwerken met de GGD.

Foto’s door Robin Haurissa uit United Under a Red Umbrella

Deel dit bericht:

Meer lezen?

Bekijk dan al onze berichten.