Nieuws

Schouders onder opvang Oekraïners

07 maart, 2022

In Amsterdam werken verschillende partijen samen aan de opvang van mensen die Oekraïne hebben moeten ontvluchten. HVO-Querido staat klaar om opvang in hotels te verzorgen. Daarnaast zamelen we verzorgingsproducten in.

Zorgdirecteur Barbra Velthuizen: ‘Daarbij gaat het om de eerste levensbehoeften: onderdak, maaltijden, een warme douche. Daarnaast organiseren we aanvullende zorg: maatschappelijke begeleiding, activiteiten voor kinderen, er is veel trauma. De mensen die nu in Amsterdam aankomen moeten echt even op verhaal komen.’

Medewerkers van HVO-Querido, maar ook die van onze collega’s bij De Regenboog, het Rode Kruis en het Leger des Heils zetten hun schouders onder het uitvoeren van de opvang. Amsterdammers die iets willen doen voor de vluchtelingen kunnen natuurlijk (net als wij) een donatie doen aan Giro 555.

Verzorgingsproducten

Projectleider Mara Quast van HVO-Querido geeft aan dat er ook goederen nodig zijn: ‘Producten voor persoonlijke verzorging zijn nu hard nodig. Zowel voor kinderen als voor volwassenen. Denk aan luiers, billendoekjes,  babyverzorgingsproducten en babyvoeding, kindertandpasta, kindertandenborstels. Voor volwassenen gaat het om shampoo, douchegel, tandpasta, scheermesjes, wattenstokjes, condooms, maandverband, deodorant enzovoorts.’ Mara Quast: ‘We werken vraaggericht, dus vragen we alleen om deze producten. Mocht later meer nodig zijn, en dat geldt ook voor diensten als vrijwilligerswerk, dan volgt daarover nadere informatie.’

Daarnaast zoeken we voor ongeveer een maand een bestelbusje voor het transport van de spullen van en naar de noodlocaties.

Inzamelpunt: Transformatorweg 6

Breng deze producten NIET naar hotels waar vluchtelingen verblijven. U kunt ze deze week inleveren op Transformatorweg 6, 1014 AK Amsterdam tussen 10:00 en 12:00 uur en 15:00 en 17:00 uur. Aangeleverde goederen worden verdeeld onder vluchtelingenlocaties van De Regenboog, Leger des Heils en HVO-Querido.

Deel dit bericht:

Meer lezen?

Bekijk dan al onze berichten.