Nieuws

Opening Hof van Socrates

Op donderdag 3 juni 2010 opende het Hof van Socrates zijn deuren van het prachtige nieuwe pand voor belangstellenden. Bewoners, hun familieleden, medewerkers en omwonenden met hun kinderen waren afgekomen op deze feestelijke opening. De bewoners zijn sinds eind februari gehuisvest in het kersverse pand aan de Leibnizstraat 121 in de Confusiusbuurt in Geuzenveld. Van de 24 bewoners van Noordzijde zijn er 18 mee verhuisd naar dit nieuwe pand, de overigen hebben gekozen voor een individuele beschermd wonen-plek in het stadsdeel. In het nieuwe pand zijn drie verdiepingen in gebruik, 2 verdiepingen met 7 bewoners en een verdieping met 4 bewoners. De kamers zijn, net als de overige gezamenlijke vertrekken, wat ruimer dan in het vorige pand, ieder heeft zijn eigen toilet, douche en een klein keukenblok en alles is natuurlijk nieuw.

Het was die middag prachtig weer en de tuin, welke voor gemeenschappelijk gebruik is, was daarom ideaal om de bezoekers te ontvangen. Met een muzikaal duo onder de parasol was het aangenaam toeven in de tuin met een koud glas binnen handbereik. Op verzoek gaven medewerkers een rondleiding door het nieuwe pand. De bewoners zijn er tevreden, al was het natuurlijk wel even wennen voor de meesten in een nieuw huis. “Sommigen hadden jarenlang aan de Noordzijde gewoond en dan is zo’n verhuizing best een grote verandering”, aldus medewerker Joost. De begeleiding van de bewoners is in handen van een vaste groep woonbegeleiders van BW Nieuw-West.

Na een korte speech van Paul Asberg werd de officiële opening symbolisch verricht met het ontkurken van een gigantische champagne-fles, waarbij zo’n 500 gekleurde ballonnen bevrijd werden uit hun benarde positie en eindelijk konden opstijgen naar grote hoogten, een fraai gezicht.
Aan het einde van de middag werd de opening afgesloten met een heuse loterij. Iedereen had bij binnenkomst een lot ontvangen en enkele bezoekers en omwonenden werden nog verrast met een leuke prijs. Het was een geslaagde opening van het Hof van Socrates, de jongste telg onder onze woonvoorzieningen, een prachtige plek.

Reacties ( 0 )

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *