Nieuws

Opening Hof van Socrates

04 juni, 2010

Op donderdag 3 juni 2010 opende het Hof van Socrates zijn deuren van het prachtige nieuwe pand voor belangstellenden. Bewoners, hun familieleden, medewerkers en omwonenden met hun kinderen waren afgekomen op deze feestelijke opening.

De bewoners zijn sinds eind februari gehuisvest in het kersverse pand aan de Leibnizstraat 121 in Slotermeer, . Van de 24 bewoners van Noordzijde zijn er 18 mee verhuisd naar dit nieuwe pand. De overigen hebben gekozen voor individueel beschermd wonen in het stadsdeel. In het nieuwe pand zijn drie verdiepingen in gebruik, twee met zeven bewoners en een met vier bewoners. De kamers zijn, net als de overige gezamenlijke vertrekken, wat ruimer dan in het vorige pand. Elke bewoner heeft een eigen wc, douche en een klein keukenblok. En alles is natuurlijk nieuw.

Tevreden bewoners

Het was die middag prachtig weer en de tuin van het Hof van Socrates, die voor gemeenschappelijk gebruik is, was daarom ideaal om de bezoekers te ontvangen. Met een muzikaal duo onder de parasol was het aangenaam toeven in de tuin met een koud glas binnen handbereik. Op verzoek gaven medewerkers een rondleiding door het nieuwe pand. De bewoners zijn er tevreden, al was het natuurlijk wel even wennen voor de meesten in een nieuw huis. ‘Sommigen hadden jarenlang aan de Noordzijde gewoond en dan is zo’n verhuizing best een grote verandering,’ aldus medewerker Joost. De begeleiding van de bewoners is in handen van een vaste groep woonbegeleiders van BW Nieuw-West.

Ballonnen boven Hof van Socrates

Ballonnen boven Hof van Socrates

Ballonnen

Na een korte speech van Paul Asberg is de officiële opening van het Hof van Socrates symbolisch verricht met het ontkurken van een gigantische champagnefles. Hierbij zijn zo’n 500 gekleurde ballonnen bevrijd uit hun benarde positie en konden opstijgen naar grote hoogten, een fraai gezicht.
Aan het einde van de middag is de opening afgesloten met een heuse loterij. Iedereen had bij binnenkomst een lot ontvangen en enkele bezoekers en omwonenden kregen met een leuke prijs. Het was een geslaagde opening van het Hof van Socrates, de jongste telg onder onze woonvoorzieningen, een prachtige plek.

Deel dit bericht:

Meer lezen?

Bekijk dan al onze berichten.