Verhalen

Open podium Alexanderkade

28 maart, 2019

Rap en hiphop waren duidelijk het populairst bij het Open Podium dat vandaag werd georganiseerd bij de Alexanderkade, een voorziening voor jongeren van HVO-Querido, maar er waren ook andere muziekstijlen te beluisteren.

Het begint inmiddels een mooie traditie te worden, het Open Podium, een initiatief van het team muziek van HVO-Querido DOET!, dat telkens op een andere vestiging van de organisatie wordt georganiseerd. Deze keer was dus de Alexanderkade aan de beurt.

Open podium Alexanderkade

Open podium Alexanderkade

Mix

Op het podium stond een mix van lokale artiesten, bewoners, voormalig bewoners en medewerkers van de Alexanderkade. En er waren ook zangers, rappers en muzikanten van andere locaties van HVO-Querido. De ruggengraat werd zoals altijd gevormd door de muzikanten van onze Muziekschool Zuidoost. In wisselende samenstellingen treden zij sinds jaar en dag op als Space Lightning.

Talent

Er was ook een oproep om lid te worden van de cliëntenraad, maar vooral veel muziek. Naast soul, funk en Surinaamse dansmuziek, konden we genieten van singer-songwriters, Ierse folk, een stand-up met raadsels en rap, veel rap. Heel veel talent en creativiteit en heel weinig podiumvrees. Het was opnieuw een geslaagd open podium dat smaakt naar meer.
Kijk hier voor foto’s.

Deel dit verhaal:

Meer lezen?

Bekijk dan al onze verhalen.