Nieuws

Open je ogen in Het Gooi

Tags: acm-cosm
18 oktober, 2019

Op 18 oktober, de Europese dag tegen mensenhandel, is in Hilversum de openluchtexpositie ‘Open je ogen voor mensenhandel’ geopend. Deze tentoonstelling met foto’s van gesluierde mensen van Ernst Coppejans, waarmee aandacht wordt gevraagd voor de vaak onzichtbare slachtoffers van mensenhandel.

De tentoonstelling ‘Open je ogen voor mensenhandel’ op de Kerkbrink in Hilversum is geopend door Pieter Broertjes (burgemeester van Hilversum). Hij deed dit samen met Herman Bolhaar (Nationaal Rapporteur Mensenhandel), Ina Hut (directeur CoMenha) en Heleen Driessen (coördinator ketenaanpak mensenhandel Gooi en Vechtstreek) van HVO-Querido.

Er bovenop

Na Hilversum reist de expositie nog tot januari 2020 door diverse gemeenten in de regio Gooi en Vechtstreek. ‘De Regio zit bovenop de aanpak van mensenhandel,’ aldus de Gooi- en Eemlander op 19 oktober. ‘Met Venema [ketenregisseur mensenhandel, red.] die onderzoek doet naar de omvang en aard. En zorgcoördinator Heleen Driessen zorgt voor opvang van de slachtoffers.’

Deel dit bericht:

Meer lezen?

Bekijk dan al onze berichten.