Verhalen

‘Nu kan ik het feest van de andere kant meemaken’

31 juli, 2019

Anouscka vaart komende zaterdag mee op de HVO-Querido-boot. Het is de eerste keer dat ze vanaf deze kant de Canal Parade beleeft.

Anouscka heeft een aantal jaar in de Velserpoort gewoond, een van onze woonlocaties in Haarlem. Daar kwam ze terecht vanwege haar scheiding in 2015. Ze heeft na haar scheiding eerst twee jaar bij familie gewoond en toen kwam ze bij HVO-Querido terecht. Ondertussen woont ze in een eigen woning in de Slachthuisbuurt in Haarlem. Ze is nog wel verbonden met HVO-Querido. Ze is actief in de cliëntenraad van HVO-Querido in Haarlem en zit daarnaast in Zorgraad 1. Dat is een van de drie raden die advies geeft aan een van de drie zorgdirecteuren. Ze is moeder van vier kinderen.

Waarom heb je je opgegeven voor de Canal Parade?

Ik vind het een supermooi feest. Ben bijna ieder jaar wel bij de Canal Parade en nu heb ik de kans het van de andere kant mee te maken. Het is een feest dat in harmonie plaatsvindt en met respect naar elkaar.

Heb je verwachtingen?

Niet echt. Het lijkt me superleuk en ik ga lekker genieten.

Wat doe je aan?

We krijgen allemaal hetzelfde shirt. Daarnaast doe ik waarschijnlijk een roze pruik op. Verder moet ik nog kijken. Hangt ook van het weer af.

Je bent moslima? Rijmt dat met zo’n evenement?

Standaardmoslims vinden van niet. Ik vind dat iedereen moet doen waar hij zin in heeft. Ik heb er wel discussies over met andere moslims. Ze mogen van mij hun mening hebben, maar daar zit wel een grens aan. Anderen kwetsen vind ik uit den boze.
Ik ben geen standaard moslima, ik pak overal het goede van. En ik houd van mensen. Wat iemand gelooft, wie iemand liefhebt, met wie je seks hebt. Ik respecteer iedereen.

Jullie gaan ook een dans doen op de boot? Gaat dat een beetje?

Ik vind het allemaal wel spannend. Ik ken bijna niemand, maar gooi mezelf af en toe in het diepe. Is trouwens een lekkere spanning. Ga lekker feesten en het over me heen laten komen.

Deel dit verhaal:

Meer lezen?

Bekijk dan al onze verhalen.