Verhalen

Nu begint het leven echt

18 maart, 2016

Persoonlijk begeleider John Abdoelaziz heeft gisteren na 19 jaar afscheid genomen van HVO-Querido om van zijn welverdiende rust te gaan genieten.

Hij werkte bij ons onder meer bij de nachtopvang in Amsterdam Zuidoost (de voorloper van de huidige locatie aan het Anton de Komplein), bij de Reinwardtstraat (toen dat nog onderdeel van de drugsopvang was), bij de Varikstraat, waar hij coördinator was. En tot slot bij het Martien Schaaperhuis op IJburg. Voordat hij bij HVO-Querido in dienst kwam, werkte John al geruime tijd met dezelfde doelgroep, onder meer bij de Jellinek.
Hij gaat nu met pensioen en begint naar eigen zeggen zijn leven nu pas echt. John zei zich geen seconde te zullen gaan vervelen, hij gaat bijvoorbeeld leuke dingen doen met zijn kleinkinderen.

Voorrecht

Wat heeft hem al die jaren gemotiveerd? Dit zei John Abdoelaziz er zelf over in het jaarverslag van HVO-Querido over 2003: ‘Het werk boeit me enorm, je kunt zeggen dat ik al vijfentwintig jaar verslaafd ben aan mensen. Je doet dit werk omdat je iets hebt met de doelgroep, niet om er rijk van te worden. Je werkt met mensen met een gebroken verleden. Niemand gaat voor zijn of haar plezier aan de harddrugs. Onze klanten hebben intrigerende verhalen te vertellen. Ik probeer ze te begrijpen. Ik vind het een voorrecht dat ze mij in vertrouwen willen nemen.’

Deel dit verhaal:

Meer lezen?

Bekijk dan al onze verhalen.