Nieuws

Noodopvang dicht

02 februari, 2022

Dinsdag 8 februari is in Amsterdam de laatste dag van de coronanoodopvang. Deze was sinds 27 december vorig jaar van kracht vanwege de lockdown. Op woensdagochtend 9 februari moet iedereen de noodopvang verlaten.

Naar aanleiding van versoepelingen van de maatregelen heeft het ministerie van VWS een nieuwe Richtlijn opvang dak- en thuisloze mensen gepubliceerd.
Met alle mensen die gebruik maken van deze noodopvang vindt een screening plaats om te kijken naar het perspectief. Dit kan bijvoorbeeld repatriëring zijn naar het land of de gemeente van herkomst.

WKR

Mocht het de komende tijd koud worden, dan gaat de winterkouderegeling in. Dan worden alle dak- en thuislozen opgevangen voor de tijd dat deze regeling van kracht is.

Weinig

HVO-Querido verzorgde deze noodopvang zoals altijd samen met het Leger des Heils en De Regenboog Groep.
Jolanda Verkuyl, teammanager van de locatie Transformatorweg van HVO-Querido, heeft dubbele gevoelens over de sluiting van de noodopvang. ‘Mensen die rechten hebben verwijzen wij naar de juiste plekken. Er was wel een aanzuigende werking. Wij zagen hier ook mensen waarvan ik dacht: wat doe jij hier? Maar veel mensen gaan door de sluiting weer de straat op en dat is zeker niet wenselijk. Tegelijkertijd vind ik dat mensen je weinig biedt met alleen noodopvang. Het is bed, bad, brood, meer niet. En overdag weer naar buiten met je spullen. Dat geeft niet de mogelijkheid om je leven weer op de rit te krijgen.’

Deel dit bericht:

Meer lezen?

Bekijk dan al onze berichten.