Nieuws

Noodgebouw Anton de Kom open

10 september, 2009

Op 10 september 2009 is het nieuwe noodgebouw van de 24-uursopvang in Zuidoost aan het Anton de Komplein officieel geopend. Van veraf was de muziek al te horen. De band speelde in de open lucht voor het pand en heette iedereen welkom.
Bij binnenkomst kon ieder een rondleiding door het gloednieuwe pand krijgen. Het gebouw is hier voor tijdelijk neergezet totdat het nieuw te bouwen pand is gerealiseerd. Dat komt op de plaats van de oude 24-uursopvang. Hier heeft men hoge verwachtingen van. Harrie Herfs sprak al van het mooiste pand bestemd voor opvang in Nederland.
Verder waren er korte speeches van Elvira Sweet, stadsdeelvoorzitter van Zuidoost en van de projectcoördinator Dirk Pool van Stichting Streetcornerwork dat in hetzelfde pand is gehuisvest.

De band Street Lightning van de muziekschool van HVO-Querido

De band Street Lightning van de muziekschool van HVO-Querido

Namens HVO-Querido bood directeur Nic Borghans de 24-uursopvang als cadeau een primeur. Het ging om een zogenaamde digitale flyer, een digitaal bord waarop mededelingen bestemd voor de bezoekers in het pand kunnen worden geplaatst. Het werd geleverd door enkele mensen van De Omslag.
Ook de nieuwe locatie biedt net als de oude opvang plaats aan 40 drugsverslaafden in Zuidoost. Het verschil is dat men nu een kamer deelt met één andere persoon, daar waar ze voorheen met vier personen een kamer moesten delen. De gebruikersruimte is 24 uur per dag open voor gebruikers.
Naar verwachting zal het nieuwe pand over zo’n anderhalf jaar worden opgeleverd.
Buiten zorgde de band Street Lightning met gastmuzikanten van Zero Tolerance (ook van onze muziekschool) voor de muzikale omlijsting met veel oude soul en rocknummers. Prima toeven in het zonnetje.

V.l.n.r. Elvira Sweet, Harrie Herfs en Nic Borghans

V.l.n.r. Elvira Sweet, Harrie Herfs en Nic Borghans

Deel dit bericht:

Meer lezen?

Bekijk dan al onze berichten.