Nieuws

Nood- en winterkoudeopvang

08 februari, 2021

Vanwege de winterse weersomstandigheden zijn de opvanglocaties voor dak- en thuislozen in Amsterdam tot 15 februari ook overdag open. De gemeente besluit eind deze week of de extra opvang wordt verlengd.

‘Vanwege het barre winterweer is het nu niet verantwoord om lang buiten te verblijven,’ aldus wethouder zorg Simone Kukenheim. Dakloze mensen kunnen voor screening terecht bij de Screeningsbalie Bijzondere doelgroepen van de GGD aan de Jan van Galenstraat 323, ingang B. Deze balie is geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 14:00 tot 16:00 uur.

Hulpverleners van ons Mobiele team proberen op straat daklozen over te halen om naar binnen te gaan.
Onze noodopvang aan de Transformatorweg was op 7 februari te zien in het Achtuurjournaal van de NOS (item start op 5:43).

Entree noodopvang aan de Transformatorweg 6

Nieuwe richtlijn VWS

Nu de landelijke lockdown is verlengd heeft het Ministerie van VWS ook de landelijke Richtlijn opvang dak- en thuisloze mensen gewijzigd. Dit betekent dat onze noodopvanglocaties voor de dak- en thuislozen, inclusief niet-rechthebbenden, in de stad langer open zijn, vooralsnog tot en met 1 maart 2021.
Samen met de GGD gaan we met alle mensen in de noodopvang in gesprek om te kijken naar mogelijke perspectieven na 1 maart 2021.

Zie ook de website van de gemeente Amsterdam.

Deel dit bericht:

Meer lezen?

Bekijk dan al onze berichten.