Nieuws

Nog 555 kilometer te gaan

16 september, 2022

Vandaag start de jaarlijkse Socialrun, een non-stop estafetteloop over 555 kilometer. Team HVO-Querido, dat bestaat uit cliënten en medewerkers, doet er voor de vierde keer aan mee.

De tocht begint en eindigt traditiegetrouw in Soesterberg. Dit jaar loopt men door het zuiden van ons land. De route voert onder meer langs Nijmegen, Eindhoven, Breda, Goes, Rotterdam en Utrecht. Het motto is nog altijd meedoen is winnen.
De deelnemers zijn niet alleen lopers, maar ook fietsers, chauffeurs en een fysiotherapeut. Vanwege de slechte weersverwachting belooft editie 2022 van de Socialrun een extra heroïsche tocht te worden.

Team HVO-Querido vanochtend voor vertrek naar de Socialrun

Team HVO-Querido vanochtend voor vertrek naar de Socialrun

Hoe werkt het?

Team HVO-Querido is opgedeeld in twee subteams, A en B. Team A loopt de eerste 55 kilometer in pakweg vijf en een half uur. Elke loper legt ongeveer twee kilometer af. Daarna neemt een volgende loper het over. Een fietser begeleidt de loper. Dat is om aan te moedigen en de weg te wijzen. De overige lopers volgen in een bestelbusje. Na 55 kilometer neemt team B het over en kunnen de mensen van team A eten, rusten en ontspannen op de plaats waar team B na vijf en een half uur aankomt. En dat dan tien keer.

Inclusie

De Socialrun is uitgegroeid van een evenement tegen stigma naar een beweging voor inclusie. Een draai naar het positieve waarbij mensen worden gezien en erkend om hun talenten en waar kwetsbaarheden er ‘gewoon’ mogen zijn. Met het sponsorgeld dat de teams ophalen tijdens de loop steunt Socialrun verschillende projecten die inclusie bevorderen.

Deel dit bericht:

Meer lezen?

Bekijk dan al onze berichten.