Nieuws

Nieuwjaarsreceptie 2019

11 januari, 2019

De traditionele nieuwjaarsreceptie van HVO-Querido was dit jaar net even anders en toch ook weer niet. De rolverdeling bleef min of meer dezelfde, de rolbezetting was echter grotendeels nieuw.
Om te beginnen was Roeivereniging De Hoop een nieuwe locatie nieuw, al recipieerde HVO hier begin jaren ’90 al eerder. De sprekers waren ook zowel traditioneel als nieuw. Het is een goede traditie dat de wethouder Zorg van Amsterdam een praatje houdt. Dat was bij deze gelegenheid voor het eerst Simone Kukenheim. Het is ook gebruikelijk dat het bestuur spreekt bij deze gelegenheid. Die rol werd deze keer behalve door Clemens Blaas ook door de nieuwe bestuurder Douwe van Riet vervuld, die per 1 februari bij HVO-Querido aan de slag gaat.

Ed Bosma en Clemens Blaas luisteren naar Arthur Rodrigues, voorzitter van de Centrale Cliëntenraad van HVO-Querido

Ed Bosma en Clemens Blaas luisteren naar Arthur Rodrigues, voorzitter van de Centrale Cliëntenraad van HVO-Querido

Helder

Het is ook een goede gewoonte om een van onze samenwerkingspartners aan het woord te laten, HVO-Querido doet het immers niet alleen in de stad. Namens het Leger des Heils deed bestuurder Ed Bosma dat met verve. Daarnaast spraken ook de voorzitter van de Centrale Cliëntenraad, Arthur Rodrigues, van de Ondernemingsraad, Madoc Reitsma, en de teammanager van HRM, Elvira Hautvast.
Al deze mensen hielden geen ellenlange toespraken, maar werden kort geïnterviewd door de ervaren journalist en presentator Hanneke Groenteman. Zij dwong de functionarissen op het podium op een wellevende doch kordate wijze tot bondigheid en klare taal. Aan de hand van de thema’s Wonen & Zorg in Amsterdam en Werken in Amsterdam blikten zij vooruit naar 2019. De stad en HVO-Querido staan er goed voor, was het algemene gevoel. Door innovatief te zijn in onze aanpak en goed van elkaars kwaliteiten gebruik te maken doen we het de komende twaalf maanden nóg beter.

Muziek

Gelukkig was er als vanouds ook muziek. Zowel van Sharon Miedema (zang) en Eric Mink (piano), als van een steeds grotere groep muzikanten van onze muziekschool in Zuidoost. Er werd zelfs gedanst.
Kijk hier voor enkele foto’s.

Deel dit bericht:

Meer lezen?

Bekijk dan al onze berichten.