Nieuws

HVO-Querido neemt deel aan drie buurtteamcoalities

Tags: buurtteam
21 oktober, 2020

De gemeente Amsterdam heeft vandaag bekend gemaakt welke organisaties subsidie krijgen voor de vorming van buurtteamcoalities in de zeven stadsdelen. Aan HVO-Querido is de subsidie gegund voor deelname aan de buurtteamcoalities in drie stadsdelen.

Het (voorlopige) besluit van de gemeente over de gunning van de subsidie Buurtteams Amsterdam 2021-2026, betekent dat HVO-Querido vanaf 1 april 2021 deelneemt aan de buurtteamcoalities in de stadsdelen:

  • West, in samenwerking met Combiwel en de Regenboog Groep
  • Nieuw-West, in samenwerking met SEZO, Sensa Zorg en PerMens
  • Zuidoost, in samenwerking met Cordaan en de B&A groep (MaDiZo)

Grote opdracht

Ragna Louman, directeur Zorg Wijkzorg/ Buurtteams/ Samen DOEN, reageert verheugd: ‘Met de partijen met wie wij de buurtteamcoalities gaan vormen, werken wij nu al uitstekend samen. We kijken er allemaal naar uit om gezamenlijk deze grote opdracht om de buurtteams op te zetten, op te pakken. Voor HVO-Querido is dit besluit natuurlijk ook goed nieuws, omdat we door onze deelname aan de buurtteamcoalities kunnen bijdragen aan onder meer een sterke sociale basis, leefbare wijken en aan preventieve, integrale zorg die toegankelijk is voor alle Amsterdammers.’

Sociale basiszorg

De gunning van de subsidie Buurtteams is opnieuw een belangrijke stap bij de invoering van Buurtteams Amsterdam, die vanaf april 2021 de toegang vormen naar de sociale basiszorg. De buurtteams moeten het voor Amsterdammers makkelijker maken zorg en ondersteuning te vinden. Want door de huidige, versnipperde toegang weten inwoners nu niet goed waar ze terecht kunnen. Volwassen Amsterdammers kunnen bij de buurtteams terecht met al hun vragen op het gebied van wonen, werk, inkomen, participatie, zorg en welzijn, persoonsgebonden budget, veiligheid en/of schulden.

Voorbereiden

De komende tijd gaan we alles voorbereiden zodat we op 1 april onze deuren voor alle buurtbewoners kunnen openen. Wordt u al door HVO-Querido begeleid? We doen er alles aan om de komst van Buurtteams Amsterdam in de hele stad soepel te laten verlopen. We streven ernaar dat u ook na april 2021 uw vertrouwde begeleider behoudt.

Meer informatie over Buurtteams Amsterdam is te vinden op de website van de gemeente Amsterdam.

Deel dit bericht:

Meer lezen?

Bekijk dan al onze berichten.