Nieuws

Mpanzu Bamenga winnaar Mensenrechtenmens 2021

10 december, 2021

Onze collega Mpanzu Bamenga, coördinator van onze Regiegroep Ongedocumenteerden, won vandaag de jaarlijkse mensenrechtenprijs 2021 van het College voor de Rechten van de Mens. Wij zijn bijzonder trots op hem.

Jacobine Geel van het College voor de Rechten van de Mens riep hem uit als winnaar. Mpanzu combineert activisme, persoonlijke betrokkenheid en professionaliteit in de manier waarop hij ongelijkheid en discriminatie tegemoet treedt. Onze collega en kersverse winnaar benadrukte als net gekozen ‘mensenrechtenmens’ dat wij allemaal dragers zijn van die mensenrechten, en daar allemaal een verantwoordelijkheid in hebben. Mpanzu draagt de prijs op aan zijn moeder en zijn zus die veel voor hem hebben betekend.

Mpanzu Bamenga

Gelijkwaardig

‘Ja, heel verdiend dat Mpanzu deze prijs heeft gekregen. Los van het feit dat hij een vakman is in zijn rol bij de Regiegroep Ongedocumenteerden is hij een enorm fijne collega die in alles gelijkwaardigheid en respect uitstraalt, van harte Mpanzu,’ aldus teammanager Conrad Köckert. Directeur Barbra Velthuizen voegt eraan toe: ‘Ik vind het heel bijzonder en terecht dat een van onze collega’s deze onderscheiding krijgt. Wat een unieke organisatie zijn wij toch. Mpanzu is landelijk bekend vanwege zijn succesvolle strijd tegen etnisch profileren. En met die betrokkenheid en dat verantwoordelijkheidsgevoel is hij ook bij ons aan de slag. Mpanzu, we zijn zeer, zeer trots op je.’

Lees hier meer over de uitreiking van de Mensenrechtenmens-prijs 2021.

Foto’s College Rechten van de Mens

 

 

Deel dit bericht:

Meer lezen?

Bekijk dan al onze berichten.