Verhalen

Mijn stad: Evert Bod

18 juni, 2011

In de rubriek ‘Mijn stad’ toont een cliënt of een medewerker van HVO-Querido zijn of haar favoriete plek in Amsterdam. Deze keer teammanager Evert Bod (Scheveningen, 1960), vanaf 1985 in los-vaste dienst bij HVO-Querido, in vaste dienst sinds 1990.

Waar staan we en waarom hier?

De brug over de Amstel in de Sarphatistraat, de Hoge Sluis. Op de achtergrond zowel Carré, dat is sowieso prachtig, als de Stopera, een samenvallen van oud en nieuw. Toen de Stopera werd gebouwd was iedereen er erg tegen, ik ook. Nu is het een pronkstuk. Zo laat de stad zien dat je soms je eigen ideeën moet bijstellen.

Wat deed je als je dit werk niet deed?

Dan zou ik op de markt staan, het geeft niet met wat, of klusser wezen, dat heb ik vroeger heel veel gedaan toen ik nog onregelmatig werkte. Ik vind het heerlijk om praktisch bezig te zijn. Dat je iets afmaakt. Dat is in ons werk wel anders. Als ik ooit nog eens uitgemanaged ben zou ik wel intaker willen zijn. Al die verhalen, al die levens, dat is toch de schoonheid van het werk.

Wat denk je dat collega’s van je vinden?

Soms maak ik me wel druk om wat anderen van mij vinden, maar dat is nutteloos. Iedereen probeert het juiste te doen en doet dat als het goed is met passie en enthousiasme. Je probeert een motor, een drijfveer te blijven vinden voor wat je doet.

Evert Bod op de Hoge Sluis, zijn favoriete plek in Amsterdam

Evert Bod op de Hoge Sluis, zijn favoriete plek in Amsterdam

Wat doe je in je vrije tijd?

Dan ben ik zoveel mogelijk bij mij kinderen. Ik heb twee meiden van 19 en 12. We gaan skeeleren of zijn gewoon thuis. Verder natuurlijk de klassiekers, ik ga graag naar theater, ik houd erg van cabaret, we staan niet voor niks bij Carré.

Welke muziek/boek/film moet iedereen horen/lezen/zien?

The Wall van Pink Floyd, ik ben laatst nog bij een concert van Roger Waters geweest, goed hoor. De vliegeraar vond ik een heel mooi boek en als film is De aanslag mij het meest bijgebleven, omdat het precies klopte bij mijn plaatje van het boek.

Waar erger jij je aan?

Ik erger me niet zo snel. Ik houd niet van mensen die elkaar of klanten onheus bejegenen, die bijvoorbeeld op de machtspositie gaan zitten. Misschien erger ik me aan mensen die hun werk niet met gevoel doen. Je verdient geen goud geld in de zorg, als je het dan ook nog niet met je hart doet, kun je beter iets anders gaan doen.

Wat is jouw grote droom?

Ik wil nog wel eens heel lang vrij zijn. Ik werk nu 34 jaar en zou wel eens een of twee jaar niet willen werken, even een tijdje niet. Ik zou dan verder niets bijzonders gaan doen, gewoon veel vrije tijd om lekker met mijn kinderen te zijn.

Deel dit verhaal:

Meer lezen?

Bekijk dan al onze verhalen.