Verhalen

Mijn Hollandse oma

Tags:
04 februari, 2014

We kennen hem bijna allemaal, Afzal Siddique. Als HVO-Querido iets publiekelijks organiseert, is hij van de partij. Velen van ons zijn met Afzal op de foto geweest, maar wij zijn slechts klein bier.

Menig paparazzo zal jaloers op hem zijn, schrijft De Echo, want hij weet al jarenlang bekende Nederlanders voor zijn lens te slepen om samen met hem te poseren. Zonder moeite. Afzal is een selfiepionier die daarmee al actief was toen wij er nog nooit van hadden gehoord.

Afzal, foto uit De Echo, bij artikel Een plaatje van een hobby.

Afzal, foto uit De Echo, bij artikel Een plaatje van een hobby.

We kenen ook één van de redenen van Afzals verknochtheid aan HVO-Querido. Want het pronkstuk van zijn collectie, vindt hij zelf, hangt in zijn woonkamer, uitvergroot en ingelijst. ‘Mijn Hollandse oma,’ lacht hij als hij naar een zonnige foto wijst. Afzal, zonnebril, bloemenkrans om de hals, staat op de foto vrolijk te grijnzen naast niemand minder dan Koningin Beatrix,’ aldus De Echo.
Kijk hier om dit artikel te lezen.

Beschermvrouwe

De bewuste foto is in 2004 gemaakt aan de Poeldijkstraat, waar Koningin Beatrix als beschermvrouwe van onze organisatie – een traditie die zij voortzet van Wilhelmina en Juliana – eregast is bij het 100-jarige bestaan van HVO-Querido. Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix is anno 2014 nog altijd onze beschermvrouwe.

 

 

Deel dit verhaal:

Meer lezen?

Bekijk dan al onze verhalen.