Verhalen

Met De Aak naar Limburg

Tags: aak
09 oktober, 2018

Bewoners en begeleiders van onze afdeling De Aak in Osdorp zijn er vorige maand een paar dagen op uit geweest naar Zuid-Limburg. Bewoner Anton Hogervorst schreef er een enthousiast verslag van.

Dag 1, maandag 3 september, zijn wij omstreeks 11:00 uur in de ochtend vertrokken uit De Aak en kwamen tegen 15:00 uur aan in een beeldschoon Noorbeek, gemeente Margraten, in een mooi vakantieboerderijachtig gebouw. We waren met veertien personen. Er werden boodschappen gehaald en we aten heerlijk Chinees. In de avond werden er spelletjes gespeeld, waaronder Monopoly. Er was volop eten en drinken en de sfeer was supergezellig.

Huifkar

Dag 2, dinsdag 4 september, gingen we in de morgen we naar het Drielandenpunt (België, Nederland en Duitsland). Helaas waren veel dingen nog gesloten, omdat wij te vroeg waren, maar het was wel een leuke ervaring. In de middag maakten we een huifkartocht in de omgeving. Het was heuvelachtig en supermooi. In de avond hebben we lekker gegeten in ons vakantiehuis en later hebben we weer spelletjes gespeeld. Het was wederom een gezellige sfeer. Wij gingen pas tegen 01:00 uur naar bed.

Op vakantie met De Aak. Van links naar rechts: Mohammed, Raymiel, Jolien, Aicha, Kirsten, Maaike, Ahmed, Suleiman en Nasser.

Op vakantie met De Aak. Van links naar rechts: Mohammed, Raymiel, Jolien, Aicha, Kirsten, Maaike, Ahmed, Suleiman en Nasser.

Genieten

Dag 3, woensdag 5 september, zijn wij naar Gaia-zoo geweest in Kerkrade. Het is een prachtige dierentuin met veel mooie dieren. Wij hebben intens genoten. In de avond ook van een heerlijke maaltijd genoten en later weer spelletjes gedaan.

Grot

Anton

Anton

Dag 4, donderdag 6 september, zijn wij naar Valkenburg geweest. Sommigen van ons zijn in de kabelbaan naar boven gegaan en naar beneden met de rodelbaan. De andere groep ging winkelen. In de middag zijn wij met z’n allen naar de Fluweelgrot geweest waar we de interessante en mooie wandtekeningen konden bewonderen. In de Tweede Wereldoorlog waren er zo’n 6000 vluchtelingen in deze grot en zij hebben de oorlog allemaal overleefd! De Duitsers durfden de grot niet binnen te gaan. We hebben in de avond nog een beetje in de omgeving gewandeld.

Dag 5, vrijdag 7 september, zijn we in de morgen vertrokken richting Amsterdam, maar voordat wij naar huis gingen zijn we nog even Intratuin binnengewipt en hebben daar lekker gegeten.

Conclusie

Wij hebben vijf heerlijke vakantiedagen gehad, zonder ruzies. Er heerste een supergoede sfeer met dank aan onze begeleiders Jolien, Maaike, Raymiel, Kirsten en natuurlijk alle cliënten. Het is zeer de moeite waard om dit nog een keer te doen.

Deel dit verhaal:

Meer lezen?

Bekijk dan al onze verhalen.