Verhalen

Lopend vuurtje op bezoek

26 februari, 2019

Lopend vuurtje, een initiatief om meer verbinding te krijgen in de wijk, is op bezoek geweest bij de locatie Domselaerstraat van HVO-Querido.

Die verbinding houdt bijvoorbeeld in dat men vanuit de kerk op bezoek gaat bij de moskee. Of vanuit een scholengemeenschap mee-eet in het bejaardentehuis en dat buren bij elkaar eten. Want samen eten verbindt, samen eten doet ontmoeten en ontmoeten doet verbroederen. Onbekend maakt onbemind, dus we gaan opzoek naar wat ons verbindt, is het motto van Lopend vuurtje.

Lopend vuurtje bij de beschermende woonvorm Domselaerstraat

Lopend vuurtje bij de beschermende woonvorm Domselaerstraat

Lieve mensen

‘Vandaag waren we met Lopend vuurtje te gast bij Evert Bod, teammanager van de Domselaerstraat,’ aldus Safoan Mokhtari, een van de initiatiefnemers en – niet toevallig – ook een persoonlijk begeleider bij HVO-Querido. ‘De Domselaerstraat is een voorziening voor beschermd wonen die zich richt op mensen die ten gevolge van langdurige psychiatrische problematiek niet, of nog niet, in staat zijn om zelfstandig te wonen.

Lekkere nasi

Hoe fijn is het als deze lieve bewoners in contact komen met belangrijke professionals actief in hun wijk. Daarom hadden we toppers als Zakery van het SamenDoen-team, Elhoussaine van Spirit en Sharon en Amanda van Steetcornerwork over de vloer. We kregen een rondleiding en over en weer gingen de trotse bewoners en professionals met elkaar in gesprek. Hicham, onze huisdichter, sloot het diner af met een passend gedicht. Mama Seeta zorgde voor de lekkerste nasi van Amsterdam Oost.’

Deel dit verhaal:

Meer lezen?

Bekijk dan al onze verhalen.