Passantenpension de Nassau is één van onze vijf hotelachtige voorzieningen voor dakloze Amsterdammers. De nadruk ligt hier niet op zorg, maar op dienstverlening en verwijzen.
Denk aan een prettige ontvangst, een luisterend oor en het wegwijs maken op de locatie en in de buurt. De medewerkers voeren gesprekken met de gasten, waarbij de nadruk ligt op de toekomst. Ook helpen wij bij het zoeken naar werk of dagbesteding. Als het nodig is, verwijzen medewerkers van HVO-Querido de gasten door naar hulp- of zorgverlening.
Voor zelfredzame daklozen
De passantenpensions zijn bedoeld voor daadwerkelijke daklozen die zelfredzaam zijn en een bestendige band hebben met Amsterdam. Verder moeten gasten over voldoende geld beschikken om de overnachting vooruit te betalen. De pensions hebben alleen eenpersoonskamers. De prijs voor een overnachting is €15.
Een verblijf in het pension is van tijdelijke aard, de uiterlijke verblijfstermijn is zes maanden. Het is de bedoeling dat de gasten na een rustperiode zelf actief zoeken naar een manier om elders te gaan wonen.
Reserveren
Wie van het passantenpension gebruik wil maken, meldt zich aan via de gratis reserveerlijn. Dit kan 7 dagen per week van 11:00 tot 12:00 uur via 0800 – 0415.
Je komt dan op een wachtlijst te staan en de volgorde op die lijst bepaalt wanneer je aan de beurt bent. Wachtenden bellen één keer per week om te laten weten nog altijd een plek te willen. Onze medewerkers vertellen toekomstige gasten op welke plek zij staan, zodat ze weten waar ze aan toe zijn.
In de tussentijd word je uitgenodigd voor een gesprek om te kijken of het passantenhotel een geschikte plek is. Eventueel wordt er ook door de GGD een screening afgenomen om te kijken naar zelfredzaamheid.
Aantal plekken
Passantenpension De Nassau biedt 14 plaatsen voor gasten die wachten op een zelfstandige reguliere vervolgplek. Gasten zijn zelf verantwoordelijk voor hun huishouden. De begeleiding is gericht op het voorbereiden naar zelfstandig wonen. Bij De Nassau is dagelijks vier uur per dag (variërend overdag en ‘s avonds) begeleiding aanwezig om de gasten bij te staan.