Hof van Socrates

Adres:
Leibnizstraat 121, 1064 ZD Amsterdam, Nederland
T: (020) 447 62 60

Het Hof van Socrates is een beschermde woonvorm gelegen in Nieuw-West bestaande uit drie verdiepingen voor in totaal 18 mensen (> 21 jaar) die vanwege een psychiatrische beperking begeleiding nodig hebben op een aantal leefgebieden.

Bewoners hebben de beschikking over een eigen slaapkamer met keuken, douche en wc naast de gemeenschappelijke ruimtes; de woonkamer, de hobbyruimte en een grote keuken.

HVO-Querido biedt de woonbegeleiding zo veel mogelijk op maat. Iedere cliënt krijgt een persoonlijk begeleider. Samen met de persoonlijk begeleider maakt de cliënt een individueel begeleidingsplan. Hierin komen onderwerpen als dagbesteding, praktische vaardigheden, sociale contacten, financiën, zelfverzorging, zingeving en medicatie aan de orde. Er wordt in groepen van 4-7 bewoners gewoond. De bewoners zijn verantwoordelijk voor het onderhoud van de etage en de gezamenlijke maaltijd. De woonbegeleiding biedt hier, waar nodig, ondersteuning bij.
De begeleiding is van 8:00 tot 22:00 uur aanwezig en daarbuiten voor noodgevallen per telefoon. Enige zelfredzaamheid is een vereiste.

Op loopafstand van het Hof van Socrates bevinden zich drie kleine wooneenheden, met plaats voor in totaal zes bewoners. Deze fungeren als doorstroomwoning voor cliënt met een grotere mate van zelfredzaamheid.

Voor beide woonvormen dient de bewoner een geldige door het CIZ afgegeven woonindicatie te hebben (ZZP) voor zorg met verblijf. De bewoner betaalt maandelijks een eigen bijdrage (AWBZ) aan het zorgkantoor.

Contactpersoon

teammanager
Ellen Vermeulen