Verhalen

Lekker met de boys

29 december, 2017

Tamara Bienemann (27) is moeder van drie kinderen: Jurmano (8), Jahmarley (2) en Jaeviano (6 maanden). Voor de inrichting van de kinderkamer voor de oudste twee heeft ze een bijdrage gekregen van het Nationaal Fonds Kinderhulp. Een steuntje in de rug waar ze erg blij mee is.

De familie Bienemann woont nu ruim twee jaar in een flat in de H-buurt in Amsterdam Zuidoost. Ze wordt begeleid door het Ambulant team Gezinnen van HVO-Querido. Voordat Tamara in de Bijlmer kwam wonen, ging ze vijf jaar lang van opvang naar opvang. Ze is naar eigen zeggen een ras-Amsterdamse en groeide op in Noord.

Uit huis

‘Terwijl ik bezig was met de opleiding tot Helpende Zorg en Welzijn raakte ik zwanger. Ik koos voor mijn kind, ben gestopt met school en het huis uit gegaan,’ vertelt Tamara monter. ‘Mijn moeder en ik zijn veel teveel hetzelfde om samen in één huis te zitten.
Nog steeds heb ik geen idee wat ik “later” zou willen worden. Als de kinderen straks allemaal naar school gaan, wil ik wel iets gaan doen, ook al ga ik maar gewoon ergens achter de kassa zitten.

Tamara en haar kinderen

Woning op naam

De begeleiding is oké, ze helpen me met praktische zaken. Ik ben nu bijna aan het eind van mijn traject, ik kan haast niet wachten tot de woning op mijn naam komt. De Bijlmer bevalt me wel, het is hier groen en rustig. Ik moet alleen nog dagbesteding zien te vinden, al heb ik genoeg om handen met drie jonge kinderen. Ik zou iets in een speel-o-theek willen doen, dat kan ik ze gewoon meenemen.

Motivatie

De aanvraag bij het Fonds Kinderhulp ging best makkelijk. Ik heb een brief geschreven, een motivatiebrief heet dat, en mijn begeleidster heeft me geholpen met het formulier. Blijkbaar was het goed genoeg, want ik heb 600 euro gekregen, via mijn bewindvoerder. Daarmee heb ik een bureau, kasten en een stapelbed gekocht. Ik heb er een filmpje van gemaakt en de bonnetjes opgestuurd als bewijs, maar dat hoefde eigenlijk niet. Ik ben heel blij dat er zulke dingen bestaan, vooral voor de kinderen. Echt top.

Stap voor stap

Schulden waren het grootste obstakel in mijn leven. Daarom heb ik zelf gekozen voor een bewindvoerder, vrijwillig. Daarin wil ik ook zelfstandiger worden, dat ik steeds meer zelf mijn financiën ga regelen, stap voor stap. Ik wil ook weer gaan trainen en het sporten oppakken. En ik ben aan het sparen voor een drukpers zodat ik zelf T-shirts voor mijn jongens kan bedrukken.

Genieten

Het gaat goed met mij en mijn kinderen. Ik leef meer bij de dag, maar zie de toekomst toch met vertrouwen tegemoet. Je weet nooit wat er allemaal kan gebeuren. Daarom gaan wij hier nooit boos naar bed, morgen is een nieuwe dag met nieuwe kansen. Ik wil gewoon lekker leven en wonen, lekker met de boys, de drie J’s. Ik heb drie mooie jongens, ik probeer daar van te genieten. Als je negatief bent, dat gebeurt alles om je heen ook negatief, daar schiet je niks mee op. Je kunt veel beter positief leven.
Als de kinderen genieten en plezier hebben is het voor mij een perfecte dag. Ik hoop dat ze gaan doen wat ze zelf willen. Het maakt mij echt niet uit of ze gaan voetballen of op ballet gaan. Ik heb niet veel geld, maar je kunt ook best veel dingen, zoals speelgoed, gratis bij mensen ophalen. Mijn kinderen komen niks tekort.’

 

Deel dit verhaal:

Meer lezen?

Bekijk dan al onze verhalen.