Nieuws

Leerwerkplaatsen

24 mei, 2023

HVO-Querido heeft een start gemaakt met de ontwikkeling van leerwerkplaatsen.

Deze leerwerkplaatsen zijn voor cliënten met een ontwikkelwens die de stap naar werk willen maken. Mensen die nog enige tijd en begeleiding nodig hebben om “arbeidsfit” te worden. Er zijn vier leerwerkplaatsen met een eigen identiteit:

  • De Nieuwe Heelmeesters: horeca en hospitality (in het werkcafé op het Centraal Bureau)
  • Diensten door DOET!: facilitair en logistiek (op diverse plekken in de stad)
  • Mendex/The Good Roll: productiewerk (standplaats Weesp)
  • De Starterij: onderhoud en horeca (bij De Verbroederij)

Leerwerkplaatsen op het gebied van kunst en cultuur zijn in ontwikkeling.

Leerwerkplaatsen, hoe werkt het?

Jobcoach

Iedere deelnemer die gaat werken in een leerwerkplaats krijgt een jobcoach. Samen met stippelen zij een traject uit op basis van de wensen en doelen van de cliënt. De deelnemer geeft hier op de werkvloer onder begeleiding van de werkbegeleider uitvoering aan. De deelnemer werkt aan de benodigde competenties. Aanvullend op de werkzaamheden organiseren we workshops en bieden we de mogelijkheid om passende trainingen te volgen.

Vervolgstap

Wanneer de deelnemer er klaar voor is dan maakt hij of zij met begeleiding van de jobcoach de vervolgstap van leerwerkplaats naar werk en/of scholing. Een traject duurt een jaar met de mogelijkheid om met een jaar te verlengen.

Aanmelden

In alle leerwerkplaatsen zijn plekken vrij voor deelnemers. Aanmelden kan via leerwerkplaatsendoet!@hvoquerido.nl. Voor meer informatie over de leerwerkplaatsen bel of mail je naar Geertjan Nijenhuis (06) 51 95 23 44.

Deel dit bericht:

Meer lezen?

Bekijk dan al onze berichten.