Nieuws

Kom in beweging

De jaarlijkse Amsterdamse Daklozendag is een moment om in beweging te komen. Met goede muziek, lekker eten en leuke mensen vieren op woensdag 5 juni een we een festival waar alle Amsterdammers mét en zonder dak welkom zijn.

Het thema dit jaar is ‘Kom in beweging.’ Het thema van deze Daklozendag is voor veel mensen herkenbaar. Als je geen dak of thuis hebt raak je al gauw in een impasse en staat je leven stil. De beweging die er is gaat al gauw van het kastje naar de muur. Hoe raken we weer echt in beweging? En wat beweegt ons eigenlijk? Rond dit thema gaan we aan de slag met kunst, sport, spel en gesprek. Op zoek naar een beweging die ertoe doet.

Ontmoeten

De Daklozendag vindt plaats op 5 juni van 14:00 tot 18:30 uur in de tuin achter de Corvershof van de Protestantse Diaconie en wordt georganiseerd samen met de MDHG, Bureau Straatjurist en met mensen die het leven op straat uit eigen ondervinding kennen. De Daklozendag is een feest waar heel verschillende Amsterdammers elkaar kunnen ontmoeten. Het is een gelegenheid voor participatie en activering van dakloze Amsterdammers en een platform voor informatie en advies.

Muziek en meer

Zoals elk jaar is er de hele dag een doorlopende informatiemarkt waar verschillende organisaties en projecten informatie zullen delen, een ‘troetelhoek’ waar verschillende diensten worden aangeboden zoals een kapper, massages, schmink en pedicure en een line-up op het Podium met verschillende bands als Space Lightning (van HVO-Querido), de Daklozenband uit Nijmegen en de Straatklinkers en worden er gedichten vanuit Kantlijn voorgedragen. Naast dit alles komt er ook nog een surprise act…

Sport en meer

Voor verdere aansluiting bij het thema ‘Kom in beweging’ is er de gehele dag een sportactiviteit en worden er op twee momenten (om 14:30 uur en 16:00 uur) een bootcamp en een wedstrijdje hooghouden georganiseerd. Daarnaast zal er om 16:00 uur een bijeenkomst plaats vinden in de Kas waar het Rapport ‘Verblijf in de laagdrempelige nachtopvang’ wordt besproken.
Je bent van harte welkom op de Daklozendag op woensdag 5 juni 2019.

 

 

Reacties ( 2 )

 • Simon says:

  Goedendag,
  Ik heb vorige week getracht Dennis van de MDGH te mailen
  maar zijn email account dennis@mdgh.nl schijnt niet te werken!
  Ik wil weten of er woensdag net zoals vorig jaar weer een uurtje open podium is, en of ik dan gebruik kan maken van de apparatuur net zoals vorig jaar. Dan neem ik mijn electrische gitaar dit keer zelf mee en misschien doet de drummer van onze band dan ook even mee.
  m.v.g.
  Simon Frydman

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *