Nieuws

Kom bij de club

Tags: flexpool
13 mei, 2022

Begin dit jaar is Kristel Batenburg aan de slag gegaan als teammanager Planning en Flexpool bij HVO-Querido. Hieronder stelt zij zich kort voor en vertelt wat haar plannen zijn met deze afdelingen de komende tijd.

Kristel Batenburg (1984) groeit op in Eindhoven. Op haar 23e komt ze naar Amsterdam om mode en styling te studeren aan de Academie Artemis en sindsdien is ze niet meer weg gegaan. ‘Ik heb vroeger wel veel gereisd. Zo was ik druk bezig met een duikschool in Thailand toen ik op een huwelijk mijn huidige partner ontmoette. Toen was het tijd om terug te gaan naar Nederland, een vaste baan en settelen. Ik begon als visual merchandiser bij H&M. Dan bepaal je hoe de winkel eruit ziet. En dat verandert vaak. Daarna werd ik store manager van de H&M in Amsterdam Noord. Dat was drie jaar lang mijn winkel. Ik was verantwoordelijk, ik kreeg de klappen als er niet genoeg werd verkocht. Later kwam ik op de HR-afdeling op de hoofdkantoor van H&M, waar ik vooral recruitment deed.

Betrokken

Intussen wilde ik werk met meer maatschappelijke betrokkenheid. Zo kwam ik in de kinderopvang terecht, bij Smallsteps. Dat fuseerde in die tijd net met Partou. Daar deed ik ook recruitment en heb onder meer een flexpool opgezet. Op de werkvloer is kinderopvang wel maatschappelijk, maar iets hogerop gaat het om geld verdienen, het is een commerciële organisatie. Dus toen ik de advertentie van HVO-Querido zag, wist ik het meteen. Ik ga wat ik leuk vind en waar ik intussen goed in ben geworden nu echt inzetten voor een goed doel.

Verbazing

Zo ben ik hier gekomen op 1 januari. Ongeveer iedereen werkte toen nog thuis vanwege corona. Het valt me gelijk op dat iedereen die ik ontmoet bij HVO-Querido heel open, hartelijk en behulpzaam is. Iedereen laat mij ook meteen weten dat we het samen doen. En dat merk je. Je voelt meteen dat we bij HVO-Querido met z’n allen bezig zijn om het voor de cliënt zo aangenaam mogelijk te maken en zo goed mogelijk te regelen.
Om mezelf in te werken bezoek ik elke week twee locaties van HVO-Querido. En ik blijf van verbazing in verbazing vallen. Op een positieve manier. Doen we dat ook?

Kristel Batenburg

Kristel Batenburg

Flexibel

Het Centraal Planbureau is uitgebreid van twee naar zes planners. Zij vielen nog onder niemand en nu dus onder mij. Dat past er goed bij. Deze planners maken de roosters voor een groeiend aantal zorgteams. Werken met gespecialiseerde planners heeft veel voordelen. Ten eerste is het een vak apart waar je steeds beter in wordt. Als planner doe je het niet gauw goed. Daarom is enige afstand hierin een pré. Ik denk dat we voor de hele organisatie uiteindelijk zeven, acht planners nodig hebben. Er valt nog veel te behalen.
We plannen volgens de 80/20 methode. Dat betekent dat we 80% van de tijd voor medewerkers inplannen en dat ze zelf op een flexibele manier de resterende 20% van hun werktijd indelen. Dat biedt medewerkers de mogelijkheid om werk en privé zo goed mogelijk in balans te houden.

Flexclub

Ook de flexpool gaat over het kunnen inzetten van voldoende goed gekwalificeerde medewerkers. Ik doop dat liever om tot de Flexclub. Een toffe club, daar wil je bij horen. Het doel is dat mensen zich kunnen ontwikkelen in de club door steeds ergens anders in de organisatie te werken. Zo bouw je een brede schat aan ervaring op. De Flexclub is er ook voor mensen die al lang op dezelfde plek zitten en dat wel een beetje gezien hebben. De meesten daarvan willen waarschijnlijk helemaal niet weg of HVO-Querido verlaten, ze willen gewoon eens iets anders doen. Ook voor hen is de Flexclub bedoeld. Door het werk afwisselen te maken houd je ervaren mensen binnenboord.

Veel te halen

Voor de organisatie is het een soort vangnet. Medewerkers kunnen een tijdje rondkijken om te zien wat HVO-Querido allemaal te bieden heeft. Want er is heel veel te halen in deze organisatie, dat heb ik inmiddels wel ontdekt. In de Flexclub kunnen medewerkers zichzelf verbreden en verdiepen en daarbij hun kennis en ervaring delen. Maar ook nieuwe medewerkers en zij-instromers kunnen natuurlijk in de Flexclub aan de slag. En collega’s die bijvoorbeeld tijdelijk wat minder willen werken.

Groeien

De Flexclub is nadrukkelijk geen afvoerputje. Het is niet zo dat je er vanzelf inrolt als je er nergens iets van bakt. Integendeel, het zijn “transfervrije” professionals die de bewuste keuze maken om hun horizon te verbreden. Je moet er voor solliciteren, je moet gemotiveerd zijn. Laat maar zien hoe goed je bent. Je kunt altijd groeien.

Genoeg werk

Momenteel hebben we nauwelijks een eigen flexibele schil aan medewerkers. We huren ongeveer 120 zzp’ers in, maar liever heb je natuurlijk eigen mensen met een vast contract die een grote betrokkenheid voelen bij de organisatie. Toevallig ga ik vandaag een paar mensen aannemen. In een organisatie van deze omvang is er altijd werk voor de Flexclub. Want er zijn altijd en overal medewerkers met vakantie, met zwangerschapsverlof of ziek. En er zijn vaak maatschappelijke kwesties die om extra inzet van HVO-Querido vragen. Winterkou, een pandemie, vluchtelingen, noem maar op.

Van ons

De Flexclub gaat leden trainingen bieden, we gaan events organiseren met interessante sprekers, members only uiteraard. Mensen van de club werken niet allemaal met elkaar, ze werken straks in alle teams van HVO-Querido. Daarom willen we een clubgevoel creëren, het zijn geen vreemde eenden in de bijt, ze horen erbij, ze zijn van ons. Sterker nog, wanneer je open dienst door de club is ingevuld, weet je dat je kwaliteit in huis hebt gekregen!’

Deel dit bericht:

Meer lezen?

Bekijk dan al onze berichten.