Nieuws

Kennis uit de praktijk

07 april, 2022

Afgelopen week was Henriëtte Rombouts, directeur Wonen gemeente Amsterdam, op bezoek bij HVO-Querido. We mochten haar samen met bestuurder Jessica Wesselius verwelkomen bij ons Expertisecentrum in de Stadstuin aan de Stadhouderskade.

Tijdens deze ontmoeting heeft Henriëtte Rombouts kennis gemaakt met collega’s en klanten van Housing First. We stonden samen stil bij de activiteiten, successen en knelpunten die het gedachtegoed van Housing First met zich meebrengen. Zo hebben we bijvoorbeeld ervaren hoe belangrijk de samenwerking is tussen alle partijen om Housing First zo modelgetrouw mogelijk toe te passen in de systeemwereld van Amsterdam, zoals de Omslagroute. Maar we hebben gelukkig ook kunnen laten zien hoe mooi het is om continu onze klanten te ondersteunen in hun herstelproces. Daarin kunnen wij het verschil maken.

Dezelfde mensen

‘Ik ben zeer onder de indruk van de grote betrokkenheid van medewerkers van HVO-Querido bij hun cliënten,’ aldus Henriëtte Rombouts. ‘En van de werkwijze, resultaten en voortgaande methodiek- en kennisontwikkeling van Housing First. Ik denk dat een belangrijke succesfactor is dat dezelfde mensen betrokken zijn bij zowel de begeleiding van cliënten in dagelijkse praktijk als bij het kennis- en innovatiedeel. Ik heb het werkbezoek als zeer interessant, leuk en vooral ook inspirerend ervaren.’

Deel dit bericht:

Meer lezen?

Bekijk dan al onze berichten.