Nieuws

Kamers Plus van start

08 oktober, 2008

Kamers Plus is een project in Amsterdam Zuidoost waar vier ex dak- en thuisloze jongeren samenwonen. Zij zijn gekoppeld aan een maatje van de Hogeschool van Amsterdam. Dit project is vorige week gestart met een uitgebreid kennismakingsweekend in Fort Penningsveer.

Vier jongvolwassenen op een woning laten wonen, vergt het nodige. Ze moeten concessies doen, grenzen kunnen stellen, iets voor elkaar over hebben en zich redelijkerwijs kunnen houden aan afspraken. Dat is geen vanzelfsprekendheid; daarvoor moet men een band met elkaar hebben. Dit is een van de redenen geweest om met de vier jongeren op Fort Penningsveer een kennismakingsweekend te houden. De twee maatschappelijk werkers Nico van der Plas en Gregor ten Holder van het Ambulant team Jongeren van HVO-Querido en de vier jongeren verbleven van vrijdagavond tot en met zondagochtend in het fort. Rhea Schimmel en Harrie Herfs, beiden zeer ervaren in het begeleiden van groepen, waren ook aanwezig om een uitgebreid programma vol in- en outdoor activiteiten te begeleiden. Tijdens het weekend zijn allerlei activiteiten ondernomen gericht op samenwerken en vergroten van het onderlinge vertrouwen.

Kamers Plus. jongeren flankeren  maatschappelijk werkers Nico van der Plas en Gregor ten Holder

Kamers Plus. jongeren flankeren maatschappelijk werkers Nico van der Plas en Gregor ten Holder

Toekomst

Zondag zijn de maatjes geïntroduceerd en later op de dag is de woonperiode aan de Poederooienstraat ingeluid met frisdrank en taart verzorgd door de teamleider Greet Visser. Vervolgens zijn de jongeren hun kamer gaan inrichten en hebben ze alles op orde gebracht.
Het weekend kan als uitermate geslaagd beschouwd worden en we zijn er van overtuigd dat we een positief en productief jaar tegemoet gaan en de groep een hoopvolle toekomst kunnen bieden, aldus de maatschappelijk werkers.

De schitterende locatie van Fort Penningsveer, zo dicht bij Amsterdam en toch zo landelijk, de uitgebreide mogelijkheden en het mooie weer droegen bij aan dit geslaagde weekend. Een echte aanrader.

Deel dit bericht:

Meer lezen?

Bekijk dan al onze berichten.