Er zelf iets van maken
Wonen zoals jij wil
Vind jouw plek in de samenleving
Zorg die bij jou past

Heb je moeite om zelfstandig te wonen en jouw plek te vinden in de maatschappij? Dreig je op straat te komen staan of ben je al dak- of thuisloos? Bijvoorbeeld door schulden, foute vrienden of ziekte? HVO-Querido biedt hulp aan jongeren in Amsterdam en omgeving. Hieronder lees je wat er mogelijk is.

UITGELICHT

Zelfredzaamheid kwetsbare Amsterdammers groter door Samen Sterk Wonen

Zestien kwetsbare jonge Amsterdammers bij elkaar in een woongroep. Kan dat? Bij HVO-Querido dachten ze van wel. Sterker nog, het werd een succesverhaal. Wél een met wat leermomenten. Projectleider Huisvesting Kim Oostveen: ‘Samen Sterk Wonen houdt in dat mensen met een psychische kwetsbaarheid zelfstandig wonen in een groep en steun ervaren aan elkaar als buur. Betrokken naasten ondersteunen de bewoners actief.’ (meer…)

Lekker in het moment leven in Lieven

Carlos Mommaas (1997) woont in Lieven,* een woonproject voor jongeren van met Woonstichting De Key in samenwerking met HVO-Querido, in de Delflandpleinbuurt in Amsterdam Nieuw-West. (meer…)

Elke zwerfjongere een eigen huis?

Nederland telt rond de 12.500 zwerfjongeren. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek ligt het werkelijke aantal hoger. Veel dak- en thuisloze jongeren blijven buiten beeld van de overheid en hulporganisaties.  (meer…)

HULPAANBOD VOOR JONGEREN

Soms kan het lastig zijn om zelfstandig te wonen en je plek te vinden in de maatschappij. Bijvoorbeeld omdat je weinig mensen in je omgeving hebt die je kunnen helpen of juist ‘verkeerde’ vrienden hebt, je het moeilijk vindt om met geld om te gaan of schulden hebt of omdat je niet lekker in je vel zit. Of misschien heb je een langdurige psychiatrische aandoening, zoals schizofrenie, een psychotische stoornis, een stemmings- of persoonlijkheidsstoornis of autisme. Wij bieden hulp.

Hulp

Afhankelijk van jouw situatie, behoeften en wensen kunnen we je verschillende vormen van hulp bieden. Zo bieden we je onderdak, persoonlijke begeleiding of ondersteuning. Ook kun je via ons weer structuur in je leven aanbrengen of toewerken naar een betaalde baan via dagactiviteiten.

Meld je aan

Ben je 16 jaar of ouder en dreig je op straat te komen staan of ben je al dak- of thuisloos? Dan kunnen wij je helpen.
Kijk hier voor meer informatie over de aanmelding. Of bespreek het met je huisarts of een andere hulpverlener in jouw omgeving (bijvoorbeeld GGZ of GGD).

Ben je jonger dan 16 jaar? Dan kun je terecht bij Spirit.

LOCATIES VOOR JONGEREN

VEELGESTELDE VRAGEN

IN HET NIEUWS

Zelfredzaamheid kwetsbare Amsterdammers groter door Samen Sterk Wonen

Lekker in het moment leven in Lieven

Elke zwerfjongere een eigen huis?

Abonneer je op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

abonneer

HELPEN