Nieuws

Jessica Wesselius nieuw lid Raad van Bestuur HVO-Querido

04 mei, 2021

Per 1 augustus 2021 treedt Jessica Wesselius toe tot de Raad van Bestuur van HVO-Querido. Jessica Wesselius is psychiater, met een groot hart voor de sociale psychiatrie.
HVO-Querido heeft in Amsterdam, Haarlem, Hoofddorp en Diemen een sterke naam en een lange historie op het gebied van de zorg voor mensen in een kwetsbare positie. Mensen die dakloos zijn, mensen met een verslaving, mensen met psychische problemen of combinaties daarvan. Maar ook mensen die ongedocumenteerd zijn, sekswerkers en slachtoffers van mensenhandel kunnen een beroep op ons doen. Daarbij gaan we uit van de eigen kracht van mensen, en ondersteunen waar dat nodig is.

De zorg en specifiek het beschermd wonen is, mede door de ambulantisering van de GGZ, sterk in ontwikkeling. HVO-Querido wil in die ontwikkelingen voorop blijven lopen. Jessica Wesselius brengt een schat aan kennis en kunde op dit gebied mee om die aanpak de komende jaren verder vorm en richting te geven.

Jessica Wesselius is vanaf 2017 directeur Behandelzaken bij Mentrum (Arkin). Zij vervulde in het verleden meerdere zorgdirectiefuncties bij Mentrum, Inforsa, het Nederlands Instituut voor Forensische Psychiatrie en Psychologie en de Penitentiaire Inrichting Amsterdam Over-Amstel.

De Raad van Toezicht is verheugd om met Jessica Wesselius de Raad van Bestuur van HVO-Querido weer voltallig in te vullen. Samen met voorzitter Douwe van Riet vormt zij straks onze Raad van Bestuur die hiermee compleet en qua aandachtsgebieden complementair is.

Foto Bobby Dautzenberg

Deel dit bericht:

Jessica Wesselius

Meer lezen?

Bekijk dan al onze berichten.