Nieuws

Ik gun het een ander niet

13 oktober, 2021

In Amsterdam wordt jaarlijks de Omarmprijs uitgereikt aan initiatieven die gelijke kansen creëren voor Amsterdammers en zich inzetten tegen armoede. Dit jaar is eenmalig een extra prijs toegevoegd: de Omarmprijs Jong, speciaal voor initiatieven van jongeren.

Op 12 oktober mocht Zainab Mohabbat (24) deze speciale prijs namens Straatvisie van Don Bosco in ontvangst nemen. Want behalve lid van de Centrale Cliëntenraad van HVO-Querido is Zainab vrijwilliger bij Don Bosco waar ze dak- en thuisloze jongeren helpt bij het creëren van een netwerk.

Zainab neemt de Omarmprijs Jong in ontvangst

Zainab neemt de Omarmprijs Jong in ontvangst

Straatapp

Zainab was tweeënhalf jaar dakloos voelde zich als jonge vrouw niet veilig op straat. Daarom zet ze nu haar ervaring in om lotgenoten te helpen. Ze werkte bijvoorbeeld mee aan het ontwikkelen van de Straatapp, een digitale plek waar alle benodigde informatie voor dakloze jongeren is te vinden. ‘Ik heb zelf heel lang ervaring gehad met armoede en wat ik heb meegemaakt gun ik een ander echt niet,’ aldus Zainab, die inmiddels werk en weer een dak boven haar hoofd heeft.

Deel dit bericht:

Zainab

Meer lezen?

Bekijk dan al onze berichten.