Verhalen

Ik ben mijn beste vriend

07 april, 2022

Met ‘Ik ben mijn beste vriend’ heeft Ricardo, de ‘Surinaamse Hazes’ zoals zijn bijnaam luidt, zijn eerste single uitgebracht.

In 2020 deed Ricardo mee aan de zangwedstrijd We Want More van SBS6 waarin hij de finale bereikte. Ricardo raakte door de gevolgen van een langdurige verslaving zijn huis kwijt en werd dakloos. Met zijn liedjes en optredens heeft hij een boodschap. ‘Mensen denken misschien: die Ricardo heeft ze niet allemaal op een rijtje, maar dat vind ik juist leuk. Want als ik dan iets gepresteerd heb, dan staan ze allemaal met hun mond vol tanden,’ aldus de zanger eerder in RTL Boulevard.

Uit het leven gegrepen

Ricardo wordt bij HVO-Querido begeleid door Ron Noordover van Team Oost. ‘Het nummer is speciaal voor hem geschreven. De tekst past helemaal bij hem en is in feite zijn levensverhaal in een notendop,’ aldus Ron.

Gabber

Ricardo woont nu alweer drie jaar op zichzelf in de buurt van de Amsterdamse Dappermarkt, waar een groot deel van de videoclip is opgenomen.
‘Ik ben een eenvoudig mens,’ vertelt Ricardo. ‘Nu heb ik de draad van mijn leven weer opgepakt. Ik ben Ron heel dankbaar, hij is een goed mens. Hij heeft veel met mij te stellen gehad, dat geef ik eerlijk toe. Geduldig en rustig blijven, ook als je angstig bent, dat heb ik van hem geleerd. En ik heb mijn woning aan hem te danken.
Altijd kan ik met alles bij Ron terecht, hij is mijn gabber. Ik zal er ook altijd voor hem zijn als dat nodig is.’

De single van Ricardo is ook te beluisteren via Spotify.

Deel dit verhaal:

Meer lezen?

Bekijk dan al onze verhalen.