Nieuws

HVO-Querido steunt Socialrun komende vijf jaar

Tags: sport
26 augustus, 2022

Met een ferme dubbele handdruk werd-ie bevestigd: de samenwerking tussen Socialrun en HVO-Querido. ‘Dit jaar en de komende vier jaar doen we niet alleen mee aan dit mooie evenement, we ondersteunen Socialrun ook financieel. Het tegengaan van stigma op psychische kwetsbaarheid is een zeer actueel thema. Alle aanleiding om de Socialrun-organisatie een extra steuntje in de rug te geven,’ zei Douwe van Riet tijdens de infobijeenkomst op donderdag 25 augustus.

Socialrun-initiatiefnemers Frank Bonenkamp en Nienke Bouwman organiseren deze 555 kilometer lange landelijke hardloopestafette en benadrukten het nog maar eens: ‘Net als bij de run gaat het erom dat iedereen mee moet kunnen doen in de samenleving. Dát willen we hiermee bereiken. Prachtig om te zien hoe enthousiast HVO-Querido hierover is, en we zijn superblij met deze ondersteuning.’ Op www.socialrun.nl lees je alles deze unieke prestatietocht.

Informatiebijeenkomst over de Socialrun bij HVO-Querido

Informatiebijeenkomst over de Socialrun bij HVO-Querido

‘Vacatures’

Het HVO-Querido team dat van 16 tot en met 18 september de uitdaging aangaat is in wording: 10 hardlopers en 3 fietsers zijn inmiddels zeker van hun plek in het team en er is ook belangstelling voor de rol van chauffeur en die van verzorger. Maar er zijn nog ‘vacatures’! Je kunt je nog tot donderdag 1 september aanmelden! Wil je meedoen, eventueel samen met je cliënt, meld je dan bij Jochem Beeuwkes.  Je kunt bij Jochem ook terecht mocht je nog vragen hebben over je mogelijke deelname. Een mooie impressie van de unieke sfeer tijdens de Socialrun krijg je door deze video.

Leefstijl & Gezondheid

Dit jaar is onze deelname mogelijk dankzij de uitvoering van het programma Leefstijl & Gezondheid. Louise Olij, directeur Zorgontwikkeling & Onderzoek, zei daar eerder deze zomer over: ‘We initiëren [binnen dit programma] activiteiten gericht op gezonde voeding, bewegen en sport, gezonde rookvrije leefomgeving, slapen, ontspanning en persoonlijke hygiëne.’ Deelnemen aan de Socialrun past daarbij, hoewel sport en bewegen dus maar één onderdeel uit dit brede programma is. ‘Gezondheid betekent voor iedereen weer wat anders. Dus minder nadruk op alleen sportstimulering, en meer nadruk op alles dat bijdraagt aan gezondheid en een gezondere leefstijl: actief zijn, wandelen, zelf dingen doen, beter slapen, de hond uitlaten. Maar ook mindfulness en gezond eten.’

Socialrun: de route van 2022

Socialrun: de route van 2022

Deel dit bericht:

Meer lezen?

Bekijk dan al onze berichten.