Nieuws

HVO-Querido nu ook actief in Haarlem

10 oktober, 2014

Per 1 januari 2015 mogen wij de nachtopvang en een dagbestedingsproject in Haarlem voor dak- en thuislozen realiseren. In een leegstand bankgebouw aan de Wilhelminastraat in het centrum – dat vrij geïsoleerd ligt – komen de beide voorzieningen.

Op 8 oktober heeft de gemeente Haarlem dit bekend gemaakt in het Haarlems Dagblad. Medio 2015 gaat de opvang op deze locatie van start. Tot die tijd zullen wij op de twee bestaande locaties de opvang en dagbesteding regelen. Tot voor kort was het Leger des Heils de enige organisatie in Haarlem die de dak- en thuislozen opving.

Het pand aan de Wilhelminastraat in Haarlem waar de opvang van HVO-Querido komt

Het pand aan de Wilhelminastraat in Haarlem waar de opvang van HVO-Querido komt

Deze bijzondere ontwikkeling is een belangrijke en ook wel een historische stap! Vorig jaar zijn we al van start gegaan met enkele doorstroomwoningen voor slachtoffers van mensenhandel binnen de randgemeenten, nu gaan we ook buiten de stadregio Amsterdam voorzieningen beheren. Dat betekent dat we nieuwe werkrelaties aangaan met zowel partnerorganisaties als met de gemeente Haarlem.

Wij hebben er veel zin in en dat is een belangrijke voorwaarde om deze mooie stap in Haarlem op een vertrouwde manier te kunnen zetten.

Zie ook het Haarlems Dagblad van 9 oktober 2014. 

Deel dit bericht:

Meer lezen?

Bekijk dan al onze berichten.