Nieuws

HVO-Querido in podcast Amsterdam Wereldstad

Tags: podcast
17 november, 2023

Jessica Wesselius, bestuurder bij HVO-Querido en psychiater, heeft onlangs meegewerkt aan de podcast Amsterdam wereldstad van Het Parool. De podcast gaat over wat het betekent om naast een kwetsbaar persoon te leven die ook overlast geeft en welke hulp er beschikbaar is.

In Amsterdam wereldstad gaan Jessica en twee journalisten van Het Parool, die vaker over dit onderwerp schrijven, hierover met elkaar in gesprek. Ze brengen hiermee duiding en nuance in de verhalen en mediaberichtgeving over overlast waarbij personen met onbegrepen gedrag zijn betrokken. Jessica: ‘Mensen met complexe problematiek zijn er. En wij zijn er voor hen. We kunnen niet doen of ze er niet zijn. Een eigen thuis voor deze mensen gaat in 85% van de gevallen goed. Soms gaat het helaas niet goed. We moeten met elkaar blijven kijken hoe we dat kunnen voorkomen.’

Luister de hele podcast hier.

Amsterdam wereldstad is een podcast van Het Parool, waarin Lorianne van Gelder met Paroolverslaggevers en experts iedere week in een belangrijk Amsterdams thema duikt en zoekt naar antwoord op de vraag: hoe zit dat eigenlijk?

Beeld Sjoukje Bierma

Deel dit bericht:

podcast Het Parool

Meer lezen?

Bekijk dan al onze berichten.