Verhalen

HVO-Querido DOET! van start

21 juli, 2017

Op woensdagavond 19 juli 2017 is een nieuwe afdeling van HVO-Querido officieel begonnen met een muziekspektakel in Paradiso. Met een ferme druk op een rode knop gaven cliëntvertegenwoordiger Hans van der Kolk en directeur Anita Schaaij het startsein voor HVO-Querido DOET! Die naam staat voor een bundeling van expertise, netwerkkracht en samen doen op het gebied van participatie.

Hans van der Kolk en de rode knop

Hans van der Kolk en de rode knop

Met de zin ‘Zijn wie je bent, doen wat je kunt’ vat HVO-Querido DOET! samen waar het hier om gaat: maatwerk. HVO-Querido DOET! heeft een zeer uitgebreid netwerk in Amsterdam en de expertise om per cliënt te bekijken wat de doelen zijn en wat haalbaar is. Voor de een is dat het leren van werknemersvaardigheden en voor de ander het opbouwen van sociale contacten. Er zijn in Amsterdam volop mogelijkheden voor mensen, maar niet iedereen weet die ook te vinden, of is in staat daar aan deel te nemen. Bijvoorbeeld omdat hun netwerk daarvoor ontoereikend is, omdat ze eenzaam zijn of de weg niet weten. Voor al dit soort vraagstukken biedt HVO-Querido DOET! het antwoord.

Muziekspektakel HVO-Querido DOET! in Paradiso, foto Ben Bonouvrier

Muziekspektakel HVO-Querido DOET! in Paradiso, foto Ben Bonouvrier

Netwerkpartner

HVO-Querido DOET! is niet alleen beschikbaar voor individuele maatwerktrajecten voor cliënten. De afdeling is ook een stedelijke netwerkpartner die intensief samenwerkt met diverse partijen die zich bezig houden met participatie met als doel een breed dekkend aanbod te creëren.

Muziek

Het optreden van KWIK (project van Stichting Eiwerk en HVO-Querido), the Mystifiers en Space Lightning in Paradiso op 19 juli is een aansprekend voorbeeld van wat HVO-Querido in huis heeft. Muzikanten – met en zonder zorgachtergrond – zetten samen een prachtproductie op de planken. Door de muziek vallen de verschillen tussen de mensen weg en krijgen cliënten letterlijk een podium waarop ze zich kunnen uiten. Zowel de onderlinge samenwerking als het optreden voor publiek is een enorme erkenning van hun talenten.
Kijk hier voor foto’s.

 

Deel dit verhaal:

Meer lezen?

Bekijk dan al onze verhalen.