Nieuws

Hoe vind je nog een huis in Amsterdam?

30 maart, 2024

In de rubriek Huizenjacht schetst Het Parool deze week de woongeschiedenis van Bushra Malik, een bewoonster van het Martien Schaaperhuis van HVO-Querido.

Bushra komt van oorsprong uit Pakistan. Eind jaren zeventig, op haar vijftiende, emigreert ze met haar familie naar Amsterdam. Het leven is niet vriendelijk voor haar geweest, schrijft Het Parool met veel gevoel voor understatement. Ze verliest een kind en ze wordt mishandeld door haar tweede echtgenoot. In 2022 wordt ze voor haar eigen veiligheid uit huis geplaatst.

Zelfstandig

Na een periode in het AMC gaat ze op IJburg in het Martien Schaaperhuis wonen. Ze heeft er ene kamer en deelt keuken en woonkamer met acht personen. ‘Ik kon daar voor het eerst in jaren op adem komen en hoefde me niet langer onveilig te voelen,’ aldus Bushra.
Omdat ze haar traject zo goed doorloopt ze in het Martien Schaaperhuis verhuisd naar een zelfstandige studio en staat ze op de wachtlijst om weer zelfstandig te gaan wonen.

Bushra Malik, foto Jakob van Vliet

Bushra Malik, foto Jakob van Vliet

Altijd ondersteuning

‘Ik vind het heel prettig dat ik hier nu echt op mezelf kan wonen. Ik ga naar de dagbesteding, waar ik mijn eigen kleding naai, en ik help met koken in het restaurant. Als ik hulp nodig heb, is er altijd ondersteuning. Mijn kinderen, die op één na allemaal nog thuis wonen, komen bij me langs en een van mijn zoons, die autistisch is, komt eens per week logeren. Als hij dan weer naar zijn vader moet vertrekken, zijn we allebei erg verdrietig.’

Kijk hier om het artikel van Sara Luijters in Het Parool te lezen.

Deel dit bericht:

Bushra Malik, foto Jakob van Vliet

Meer lezen?

Bekijk dan al onze berichten.