Nieuws

Het Ritme van de Stad, muziek in het Vondelpark

Tags: muziek
29 augustus, 2022

Op 8 september van 16:00 tot 20:00 uur vindt in het Vondelpark Openluchttheater Het Ritme van de Stad plaats, een verbindend Amsterdams festival vol muziek.

Een openbaar muziekfeestje met op het podium talenten van een aantal bijzondere maatschappelijke organisaties. Het Ritme van de Stad is een samenwerking tussen HVO-Querido, Muziekcentrum Eiwerk, De Brouwerij en het Leger des Heils. Meer dan 80 muzikanten treden op als band, collectief, gelegenheidsgroep of solist. Ze vertegenwoordigen de muziekprojecten van de samenwerkende organisaties. Door het openbare en toegankelijke karakter van het Ritme van de Stad, vergroten we de participatie bij onze muziekgemeenschap en de inclusie tussen deelnemers en publiek.

Sociaal

Tijdens het festival zorgen we er voor dat muzikanten, publiek en geïnteresseerden met elkaar kennis kunnen maken tijdens een hapje en een drankje. Zo ontstaan leuke connecties tussen bands, muziekvrienden, familie, toevallige passanten en andere geïnteresseerden. We maken de afstand tussen artiesten, crew en publiek kleiner.

Het Rirme van de Stad, festival met muziek, 8 september 2022

Het Ritme van de Stad, festival met muziek, 8 september 2022

De kracht van muziek

De deelnemende organisaties willen met Het Ritme van de Stad laten zien wat de kracht van muziek is en dat muziek maken verbindt. Muziek is voor veel van onze muzikanten van levensbelang. Het biedt een veilige haven in soms moeilijke tijden. Om een mooi podium te bieden is de bijzondere samenwerking opgezet tussen HVO-Querido, Muziekcentrum Eiwerk, Stichting de Brouwerij en het Leger des Heils in Amsterdam. Vier diverse initiatieven die zich bezighouden met mensen in kwetsbare posities. Samen met andere muziekliefhebbers in Amsterdam vormen onze deelnemers een groeiende muziekgemeenschap met een steeds groter kloppend hart. Vandaar ook de titel: Het Ritme van de Stad.

Muziek stimuleert je brein

Muziek bevordert niet alleen de sociale participatie. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat muziek maken en luisteren het brein stimuleert tot meer energie, herstel, positiviteit en daarmee een betere geestelijke gezondheid. Het jaarlijkse festival geeft deelnemers de mogelijkheid om hun passie en talent te delen. Met elkaar en met het publiek. Bovendien maak je zo nieuwe vrienden en doe je inspiratie op. Het geeft mensen extra draagkracht, trots en een plek in de Amsterdamse muziekscene.

Uitnodiging

Het festival is gratis toegankelijk. Je bent van harte welkom om gezellig te komen kijken en luisteren tussen 16:00 en 20:00 uur in het Vondelpark.
Meer informatie via: www.hetritmevandestad.nl.

Deel dit bericht:

Meer lezen?

Bekijk dan al onze berichten.