Verhalen

Het leven van een stagiair bij HVO-Querido

02 november, 2017

Ieder jaar ondersteunt een groot aantal stagiairs het werk van HVO-Querido. Op veel locaties is wel een stagiair te vinden. Wij zijn altijd blij met ze, maar hoe is het voor een stagiair bij HVO-Querido? Tjitse Veerkamp vertelt over zijn eerste ervaringen.

Het echte werkveld

‘Op dinsdag 5 september ben ik bij de locatie Hof van Socrates begonnen als stagiair. Vanuit de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening ga ik hier de komende tien maanden werken. Ik heb zo veel zin om eindelijk het echte werkveld te zien, na al die boeken! Ik werd direct warm en enthousiast onthaald. Iedereen wilde even tijd vrij maken als ik vragen had. Door een overzichtelijk inwerkschema wist ik al snel wat me te doen stond: eerst vooral meekijken en de gang van zaken leren kennen.

Tjitse Veerkamp, stagiair bij Hof van Socrates

Tjitse Veerkamp, stagiair bij Hof van Socrates

Kennismaken

Tussen het meekijken door zocht ik vooral bewoners op om rustig kennis te maken. Zij moesten mij natuurlijk ook leren kennen. Waar enkele bewoners direct het contact zochten, kruipen anderen ondertussen beetje bij beetje uit hun schulp. Een van de bewoners wilde meteen een rondje met me lopen en me zo de buurt laten zien.

Op de centrale introductiedag voor stagiairs kreeg ik een spoedcursus HVO-Querido. Om te zien hoe divers het zorgaanbod is, gingen we langs drie locaties. Ik vond het leuk te zien hoe er binnen HVO-Querido’s methodiek steeds op een andere manier wordt gewerkt, afgestemd op de wensen en mogelijkheden van de verschillende cliënten.

Inmiddels is de inwerkperiode afgelopen. Nu ben ik ècht aan het werk om cliënten te begeleiden naar meer zelfstandigheid!’

Erkend leerbedrijf

HVO-Querido is een erkend leerbedrijf en biedt stageplaatsen aan stagiairs afkomstig van vijftien verschillende opleidingen in en rond Amsterdam. Jaarlijks worden een kleine zestig stagiairs geplaatst. Door het bieden van stageplaatsen is HVO-Querido een goede kweekvijver voor het opleiden van nieuwe professionals.

Kijk hier voor meer informatie over stages bij HVO-Querido.

Deel dit verhaal:

Meer lezen?

Bekijk dan al onze verhalen.