Nieuws

Het is weer Kerstmis!

15 december, 2016

Kerstmis! De mooiste tijd van het jaar, familie, vrienden, lichtjes, eten en cadeautjes. Maar voor sommigen betekent kerst ook eenzaamheid of met de feestdagen op straat in de kou. HVO-Querido heeft een kerstlied gemaakt over wat het is om dak- of thuisloos te zijn met Kerstmis. Dit lied, een initiatief van Lies Schilp, is door onze cliënten en medewerkers geschreven, ingespeeld, gerapt en gezongen.

Déjà vu?

Heb je het gevoel dat je dit al eens eerder hebt gezien en gehoord? Dat kan heel goed kloppen, het is namelijk de reprise van het kerstlied van HVO-Querido van vorig jaar. Daarmee bevinden we ons overigens in goed gezelschap. Kerstmis is bij uitstek een feest van herhalende tradities die vaak heel lang teruggaan en met kerstmuziek is dat niet anders.
Zo is All I Want for Christmas is You van Mariah Carey uit 1994, Last Christmas van Wham uit 1984, Happy Xmas van John Lennon uit 1971, A Christmas Gift for You van Phil Spector uit 1963, Here Comes Santa Claus van Elvis Presley uit 1957 en White Christmas van Bing Crosby uit 1942. En dan laten we het bekende Stille Nacht uit de 19e eeuw of het Weihnachtsoratorium uit de 18e eeuw voor het gemak buiten beschouwing.
Die muziek horen we elk jaar opnieuw. En zo hoort het ook. Het is weer Kerstmis!

Deel dit bericht:

Meer lezen?

Bekijk dan al onze berichten.