Nieuws

HVO-Querido pitcht 3 ideeën tijdens Hacking Health Amsterdam

Van 11 tot en met 13 april vindt Hacking Health Amsterdam plaats. Een evenement waar ongewone teams werken aan buitengewone oplossingen voor het verbeteren van de zorg, gezondheid en welzijn in Amsterdam en omstreken. HVO-Querido pitcht hier drie ideeën voor gezonde en gelukkige Amsterdammers.
Tijdens de drie dagen durende health hackathon staan niet de patiënt en zijn ziekte centraal, maar de bewoner en zijn gezondheid. Multidisciplinaire teams van professionals op het gebied van zorg en welzijn en medische technologie, futurologen, patiënten, ondernemers en inwoners van de Amsterdamse metropoolregio bundelen hun krachten. Het doel is: twee gezonde levensjaren erbij voor alle inwoners van de regio Amsterdam in 2025.
Aan het eind van het evenement worden de beste prototypes geselecteerd voor de landelijke finale. Teams met veelbelovende prototypes komen in aanmerking om hun concept door te ontwikkelen.

Bestuurder Douwe van Riet laat zien dat HVO-Querido meedoet aan de Dutch Hacking Health Amsterdam

Drie pitches van HVO-Querido

  • Creëer betere dwarsverbanden tussen de geestelijke gezondheidszorg en de algemene gezondheidszorg. De levensverwachting van psychiatrische cliënten is gemiddeld 20 jaar korter dan dat van de gemiddelde burger. 70% van de mensen met psychiatrische aandoeningen heeft ook somatische ziekten. Een gezamenlijke aanpak van deze problemen zou de levensverwachting en kwaliteit van leven verhogen.
  • 62.000 Amsterdammers hebben geen smartphone en kunnen daarom niet profiteren van de voordelen van e-health. Hoe bereiken we deze groep Amsterdammers die digitaal niet mee komt?
  • Laat de cliënt zelf bepalen wie zijn zorgbegeleider wordt. Hoe meer regie de cliënt krijgt, des te beter verloopt het contact.

Voor het eerst in Amsterdam

Op initiatief van de Amsterdam Economic Board, SIGRA, Amsterdam UMC, HVO-Querido en FRIZ! & Gloedmakers vindt het dit jaar voor het eerst ook in Amsterdam plaats. Samen met partners en deelnemende zorg- en welzijnsorganisaties organiseren zij Hacking Health Amsterdam.

Twee gezonde levensjaren erbij is alleen haalbaar door de gezondheid en zorg te verbeteren. Onder andere door in te zetten op preventie, aansluiting tussen hulpvraag en zorgaanbod, disruptieve oplossingen van creatieve denkers en het implementeren en gebruiken van technologie en data in de zorg.

Grootste health hackathon van Nederland

Dit evenement is onderdeel van Dutch Hacking Health, de grootste health hackathon van
Nederland. Nog nergens eerder in Nederland heeft de Health Hackathon zo veel verschillende partijen in zorg en welzijn rondom de burger bij elkaar gebracht. Hierdoor ontstaat een unieke gelegenheid om samenwerkingen aan te gaan die de grenzen tussen verschillende partijen rondom de burger doen vervagen.

Wat, waar, wanneer?

Hacking Health Amsterdam
Broedplaats Contact, 47 Contactweg, 1014 AN Amsterdam
Donderdag 11 april 2019 vanaf 16.00 uur tot zaterdag 13 april 2019 tot 18.00 uur

Volg de ontwikkelingen voor, tijdens en na de hackathon via de sociale kanalen van Hacking Health Amsterdam: Linkedin, Twitter, Instagram en Facebook.

 

 

Reacties ( 0 )

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *