Nieuws

Hacking Health Amsterdam

06 juni, 2022

Medewerkers van onze organisatie nemen op 23, 24 en 25 juni deel aan de vierde editie van de Hacking Health Amsterdam. HVO-Querido is bovendien een van de partners van deze jaarlijkse manifestatie.

Tijdens de Hacking Health werken uiteenlopende organisaties samen aan een betere gezondheid voor alle Amsterdammers. Want ook HVO-Querido staat dagelijks voor uitdagingen en knelpunten die we niet alleen kunnen oplossen. Tijdens de hackathon werken ongebruikelijke teams, van zorgprofessional tot programmeur, van EPD specialist tot designer, samen om de aan oplossingen om de zorg en gezondheid in onze stad te verbeteren.
Het gaat dus nadrukkelijk niet alleen om IT-specialisten. De hier gehanteerde definitie van hacken is oplossingen bedenken. Juist een mix aan kennis en ervaring zorgt voor creatieve antwoorden op maatschappelijke vragen.

Dromen van liefde

Mickaël Puech, begeleider bij ons Team Zuidoost, is een van de deelnemers. Op de website van Hacking Health vertelt Mickaël welke uitdaging hij voorlegt. Hoe kunnen we mensen met psychische problemen helpen geloven dat liefde echt mogelijk is voor hen, zoals voor ieder mens?

Essentieel voor herstel

De aanleiding voor Mickaël is zijn cliënt Brice. Hij is erbij als deze met de psychiater en verpleegkundigen diens medisch actieplan bespreekt. Dit sluit nauwelijks aan op de wensen van Bryce, die het liefst iemand wil ontmoeten om verliefd op te worden.
Mickaël komt in zijn werk veel mensen tegen die last hebben van eenzaamheid en niet meer durven te dromen van liefde. ‘Als we het er allemaal over eens zijn dat onze verlangens om lief te hebben, bemind te worden en seksualiteit essentieel zijn voor onze mentale gezondheid en herstel, laten we dan een oplossing vinden voor Brice en andere mensen zoals Brice!’

HVO-Querido is partners van Hacking Health Amsterdam

Deel dit bericht:

Meer lezen?

Bekijk dan al onze berichten.