Nieuws

Gretigheid, gekkigheid en gezelligheid kenmerken Streetwise Cycle Race

Tags: sport
24 mei, 2024

16 mei: vanaf 12 uur is iedereen welkom bij de Streetwise Cycle Race. Deelnemers, begeleiders en andere bezoekers hebben er zin in; vanaf 11 uur druppelen de eerste deelnemers namelijk al binnen in de kantine van Wielerbaan Sloten in Amsterdam. En terecht: de weersvoorspellingen zijn uiteindelijk goed en we hebben een leuk programma. De vierde editie van het NK-wielrennen voor mensen in een kwetsbare situatie is gestart!

Eerbetoon aan Johan

Gretigheid uit zich zeker bij Ron. Rond 12.00 uur start hij al met zijn missie: 14 rondjes fietsen als eerbetoon aan zijn held Johan Cruijff. Voor de niet-voetballiefhebbers; bij Ajax is en was rugnummer 14 altijd aan Johan Cruijff verbonden. Dit aantal rondjes en het aantal kilometers is noemenswaardig, want ieder rondje is maar liefst 2,5 kilometer!

Tijdens de Streetwise Cycle Race rijdt Ron 14 als hommage aan Johan Cruyff

Tijdens de Streetwise Cycle Race rijdt Ron 14 als hommage aan Johan Cruyff

We gaan beginnen

Nadat bananen, broodjes en sapjes goed zijn ‘ingenomen’ door de deelnemers gaan de racers van start. Maar niet voordat de deelnemers tijdens de warming-up met vrolijke twist, zijn warmgedraaid. 35 deelnemers stappen op de fiets om in de voorrondes te strijden om een finaleplek in de A of B-finale. De beste rijders mogen hieraan namelijk deelnemen. De dames fietsen hun eigen finale. Nieuw is de deelname van het COA, zo’n 10 mensen stappen deze dag ook op de fiets.

Muziek en hilariteit op minitandems

Gipsy muziek en smartlappen van de band, een mountainbikeclinic, maffe fietsjes, gezonde shotjes met gember, kokosmelk én veel bezoekers, dragen bij aan de gezellige, ongedwongen sfeer. Iedereen kletst met iedereen en racen met twee mensen op een minitandem zorgt voor een hoop hilariteit.

Streetwise Cycle Race 2024

Streetwise Cycle Race 2024

Finales

En dan is het tijd voor de finales. Kobus, broer van Peter die initiatiefnemer is van de Streetwise Cycle Race, verdedigt zijn titel in de B-finale. En het lukt ‘m weer de eerste podiumplek te pakken. Bij de dames hebben we een nieuwe winnares, namelijk Radia. De strijd in de A-finale is spannend. Feline – de winnaar van vorig jaar – redt het net niet en moet Asmeron voor zich dulden.

De winnaar van de Streetwise Cycle Race 2024

De winnaar van de Streetwise Cycle Race 2024

Fietsburgemeester reikt prijzen uit

Fietsen en buitenlucht maken hongerig. De heerlijke hamburgers met cheddar van de bbq gaan er dan ook als zoete koek. Maar even geduld voor sommigen, want de nummers 1, 2 en 3 worden gehuldigd. Het is de eer aan de nieuwe fietsburgemeester van Amsterdam om ze een fraaie beker te overhandigen.

Geslaagd!

De organisatoren van de Streetwise Cycle Race 2024 – HVO-Querido, de Regenboog Groep, Stichting Lifegoals en initiator Peter – waren even bang dat de weersvoorspellingen een beetje roet in het eten konden gooien. Er viel echter geen druppel. We kijken terug op een heel geslaagde middag. We willen alle deelnemers, bezoekers en andere betrokkenen hiervoor bedanken!

Trainen met een groep

Wil je graag deelnemen aan de trainingsgroep, kijk dan op Website Streetwise Cycle Race.

Kijk voor veel meer foto’s op Facebook van HVO-Querido.

Deel dit bericht:

Streetwise Cycle Race 2024

Meer lezen?

Bekijk dan al onze berichten.