Nieuws

Getalenteerd en ongedocumenteerd

15 mei, 2024

Luister naar drie uitzendingen van Radio de Verbinding met een gemene deler: de gasten wonen allemaal bij een 24-uursopvang van HVO-Querido voor mensen die ongedocumenteerd zijn.

Liefde

In de eerste uitzending van de reeks spreken we Ibrahim, een van origine Sudanese man die al meer dan 30 jaar in Nederland verblijft en toch de juiste papieren niet krijgt. Hij woont momenteel bij onze Opvang Plantage Muidergracht. Ondanks het feit dat hij uitgesloten is van tal van voorzieningen zit hij niet stil. Samen met vrijwilliger en inmiddels goede vriend Kasper is het een show vol liefde, mooie initiatieven en successen. Wil je weten wat hij allemaal onderneemt?
Luister hier naar zijn verhaal.

Getalenteerd en ongedocumenteerd, Ibrahim in de studio

Getalenteerd en ongedocumenteerd, Ibrahim in de studio

In alle rust

In de daaropvolgende uitzending is muzikant Mo ofwel Mysterious M. te gast in de studio samen met zijn begeleider Monique Daemen. Hij vertelt hoe zijn liefde voor muziek is begonnen en rapt de ene na de andere track live in de studio. Monique licht helder het traject toe en wat daarbij de opties zijn voor ongedocumenteerden. Mo vertrekt een aantal dagen na de radioshow met een ambivalent gevoel naar Ter Apel voor een herhaalde asielaanvraag. Hij wil natuurlijk zijn papieren graag op orde krijgen, zodat hij hier in alle rust kan wonen en leven. Maar bij zo’n aanvraag moet je je plek bij HVO-Querido, en Amsterdam waar hij zijn leven al heeft opgebouwd, opgeven om in aan AZC te verblijven.
Luister hier naar zijn verhaal.

Mo en Monique

Mo en Monique

Poëzie

Last but not least, de show van Letitia die bij onze Opvang Anderlechtlaan woont. Ze strijdt al jaren voor haar eigen rechten. Ze wil normaal worden behandeld, zoals ieder mens hier in Nederland, maar heeft te maken met de beperkingen waar je als ongedocumenteerd mens tegenaan loopt. Toch zit ze beslist niet stil en schrijft ze schitterende poëzie. De verhalen die ze op papier zet, draagt ze ook graag voor. Hiermee hoopt ze bewustwording te creëren en mensen te informeren over hoe het is om continu tussen wal en schip te leven.
Luister hier naar haar verhaal.

Getalenteerd en ongedocumenteerd, Letitia in de studio

Getalenteerd en ongedocumenteerd, Letitia in de studio

Stuk voor stuk zijn deze uitzendingen van Radio de Verbinding uniek en laten een enorme dosis doorzettingsvermogen horen.

Kijk hier voor informatie van de gemeente Amsterdam over ongedocumenteerden.

Deel dit bericht:

Mo en Monique

Meer lezen?

Bekijk dan al onze berichten.