Verhalen

Familiedag De Veste

25 maart, 2013

Op 24 maart organiseerde De Veste een familiedag. Aan alle bewoners is gevraagd of er iemand was die ze uit wilden nodigen. Het begrip familie werd daarbij ruim opgevat, ook vrienden en buddy’s waren van harte welkom.

De bewoners en de begeleiding waren de dag ervoor bezig geweest met het maken van taarten, cakes en scones. Op de bewuste dag stond er een prachtige tafel met high tea lekkernijen klaar. Gelukkig was de opkomst goed, zo’n 18 mensen, en werd er volop van al het lekkers genoten.

Gevarieerd

Familiedag De Veste

Familiedag De Veste

Eén van de leuke dingen van deze dag was dat we ineens een heel gevarieerde groep in huis hadden. Aan de ene tafel schoot een bewoner weer helemaal in de kinderrol bij zijn ouders van 80+, aan de volgende tafel zaten kleine neefjes en nichtjes bij hun oudoom op schoot. Ondertussen werd een andere bewoner door zijn buddy met iedereen op de foto gezet. Na het eten en de presentatie door de stagiaires was er tijd om gezellig bij te kletsen en voor een rondleiding op de afdeling.

Geslaagd

Al met al was het een hele geslaagde dag, waarop mooie gesprekken werden gevoerd en ervaringen werden gedeeld, enthousiasme alom. Verschillende mensen vroegen daarom al of er volgend jaar weer zo’n familiedag wordt georganiseerd. Want daarvoor werden meteen al plannen gesmeed, als: dan nodig ik onze andere broer ook uit! Familiedag, bewoners willen er graag een traditie van maken.

Deel dit verhaal:

Meer lezen?

Bekijk dan al onze verhalen.