Nieuws

Extra opvang dak- en thuislozen in sporthal Haarlem

23 maart, 2020

De gemeente Haarlem heeft de sporthal Beijneshal bij het Stationsplein aangewezen als extra opvanglocatie voor dakloze inwoners tijdens de coronacrisis.
Deze extra locatie biedt dak- en thuislozen de mogelijkheid om 24 uur per dag binnen te blijven. Dit verkleint voor hen het risico op besmetting. HVO-Querido realiseert deze voorziening. Samen met de inzet van ketenpartners kunnen we deze opvang mogelijk maken.

24 uur per dag

De gemeente Haarlem richt de tijdelijke huisvesting voor dak- en thuislozen in zolang de landelijke maatregelen gelden om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Onze locaties Wilhelminastraat en Velserpoort zijn vanaf maandag 23 maart geopend als 24-uurslocatie. Cliënten zijn overdag dus ook welkom op de locatie waar zij ’s avonds en ’s nachts ook verblijven.

Aanmelden

Nieuwe cliënten melden zich bij de Brede Centrale Toegang (BCT). De BCT is te vinden in het gebouw van de 24-uursopvang aan de Wilhelminastraat 10 in Haarlem. Het loket is open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur. Huidige cliënten kunnen zich op vrijdag persoonlijk melden bij de BCT voor het reserveren van een bed, de eigen bijdrage van € 5,75 per nacht te voldoen en eventueel hun post op te halen. Op overige dagen kunnen cliënten die in de Beijneshal hebben geslapen zich melden bij de HVO-Querido medewerker van de Beijneshal voor het reserveren van een bed. Voor vragen is de BCT bereikbaar op 023-511 44 77.

Er zijn maximaal 25 bedden beschikbaar voor cliënten. Verblijf in deze opvang betekent geen recht op een vervolgplek nadat de opvang sluit. Deze locatie is geopend zolang de maatregel van het kabinet in de aanpak van het coronavirus van kracht is dat sport- en fitnessclubs gesloten zijn.

Deel dit bericht:

Beijneshal

Meer lezen?

Bekijk dan al onze berichten.